Αρχική Ελληνικά Προϊόντα Στο επίκεντρο της 1ης έκθεσης Gourmet Olive Exhibition το ελαιόλαδο

Στο επίκεντρο της 1ης έκθεσης Gourmet Olive Exhibition το ελαιόλαδο

0
Διαφήμιση

Δεν παύουν ωστόσο να αποτελούν και gourmet προϊόντα μοναδικής ποιότητας, ικανά να σταθούν σε κάθε «υποψιασμένο» σύγχρονο μενού, η ελιά και το ελαιόλαδο.

Στις 20-22 Μαΐου τα δύο προϊόντα -και όλα τα εδέσματα και είδη προσωπικής περιποίησης που μπορούν να παρασκευαστούν από αυτά ως πρώτη ύλη- θα έχουν την τιμητική τους στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της πρώτης έκθεσης «Gourmet Olive Exhibition», που θα πραγματοποιηθεί στον νέο εναλλακτικό-εκθεσιακό χώρο Labattoir, στα Παλιά Σφαγεία.

Πρόκειται για έκθεση ποιοτικών παραγωγών εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου, ελιών και προϊόντων delicatessen, η οποία πλαισιώνεται από πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων με ημερίδα, σεμινάρια, bar γευσιγνωσίας ελαιολάδων και ελιών, μαγειρικές επιδείξεις, βραβεία κοινού, δώρα και πολλά ακόμη.

«Οι επισκέπτες της έκθεσης, επαγγελματίες και καταναλωτές από το εξωτερικό και την Ελλάδα, θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν ένα εξαιρετικά gourmet τριήμερο, γνωρίζοντας τα αποκλειστικά ποιοτικά προϊόντα Ελλήνων παραγωγών εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου, ελιάς, προϊόντων delicatessen, αρωματικών φυτών και βοτάνων, καθώς και προϊόντων προσωπικής περιποίησης με βάση το ελαιόλαδο» σημειώνουν οι διοργανωτές.

Στον πάγκο των μαγειρικών επιδείξεων, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει και να γευτεί δημιουργίες με προϊόντα της έκθεσης από ξεχωριστούς σεφ της Θεσσαλονίκης αλλά και από τους αγαπημένους σεφ Βασίλη Καλλίδη και Ανδρέα Λαγό και ακόμη τους chocolatier Μίνα Αποστολίδη και Θεόδωρο Βαλογιώργη.

Με το εισιτήριο εισόδου στην έκθεση (5 ευρώ για τη μία ημέρα ή 12 ευρώ για το τριήμερο) οι επισκέπτες μπορούν να συμμετάσχουν σε όλες τις παράλληλες εκδηλώσεις.

«Στόχος της Gourmet Olive Exhibition είναι να εδραιωθεί ως η σημαντικότερη ελαιοκεντρική εμπορική έκθεση στην περιοχή προσφέροντας προστιθέμενη αξία στους παραγωγούς και στα προϊόντα που συμμετέχουν, ενημερώνοντας και εκπαιδεύοντας παράλληλα το κοινό, επαγγελματίες και καταναλωτές».

Αυτό υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση των διοργανωτών της έκθεσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης και του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος και με την υποστήριξη της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Επιτραπέζιας Ελιάς (ΔΟΕΠΕΛ).

Διαφήμιση