Αρχική Ειδήσεις Στα μωβ την Πέμπτη εμβληματικά μνημεία και κτήρια

Στα μωβ την Πέμπτη εμβληματικά μνημεία και κτήρια

0
Διαφήμιση

Στο χρώμα του μωβ θα φωταγωγηθούν αύριο, 19 Μαΐου, διάσημα ορόσημα-μνημεία-κτίρια, σε όλον τον κόσμον για να «γιορτάσουν» την Παγκόσμια Ημέρα Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νόσων του Εντέρου (ΙΦΝΕ). Παγκοσμίως, πέντε εκατομμύρια άνθρωποι ζουν με τη νόσο του Crohn και την ελκώδη κολίτιδα, παθήσεις που είναι γνωστές ως Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Νόσοι του Εντέρου (ΙΦΝΕ).

Στην Ελλάδα, θα φωταγωγηθούν η Ακαδημία Αθηνών, τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, η Εθνική Βιβλιοθήκη, το γλυπτό Ομπρέλες στη Θεσσαλονίκη, το δημαρχείο της Καβάλας, το άγαλμα της Ελευθερίας στη Δράμα, η κεντρική γέφυρα στα Τρίκαλα, το Εθνικό Ωδείο στη Λάρισα και το Θέατρο Απόλλων στην Πάτρα.

Ο Σύλλογος Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας καλεί όλους όσους επιθυμούν να δείξουν την αλληλεγγύη τους στα άτομα με ΙΦΝΕ να φωτογραφηθούν με φόντο τα φωταγωγημένα σημεία και στη συνέχεια να δημοσιεύσουν τις εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάτω από τα hashtag #unitedwestand2016 και #worldibdday2016.

Για την Παγκόσμια Ημέρα ΙΦΝΕ 2016, η πανευρωπαϊκή οργάνωση ασθενών με νόσο του Crohn και ελκώδη κολίτιδα, η European Federation of Crohn’s and Colitis’ Associations (EFCCA), μαζί με τα 31 μέλη της, μεταξύ αυτών και ο Σύλλογος Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας, και άλλες αδερφές οργανώσεις από όλον τον κόσμο ενώνουν τις προσπάθειές τους γύρω από την καμπάνια «Βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των ατόμων με ΙΦΝΕ», προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί και να ενημερωθεί το ευρύτερο κοινό και να ανοίξει ο δρόμος για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με ΙΦΝΕ.

Στο πλαίσιο του «εορτασμού» της Παγκόσμιας Ημέρας ΙΦΝΕ, ο Σύλλογος Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας, διοργανώνει, παράλληλα, ενημερωτική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη με θέμα «Η Διαχείριση των ΙΦΝΕ με στόχο τη βελτίωση της Ποιότητας Ζωής του πάσχοντα», την Τετάρτη 18 Μαΐου, στις 18:30, στο κτίριο της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και εθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη 19 Μαΐου, από τις 8:30 έως τις 13:30, στο «Τζάνειο» Γενικό Νοσοκομείο στον Πειραιά και στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης στη Σταυρούπολη.

Επίσης, διοργανώνεται θεατρική παράσταση για παιδιά στην Αθήνα από την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα των μαθητών του 1ου Γενικού Λυκείου του Αγίου Ιωάννη του Ρέντη, με τίτλο «Ο μαγικός κόσμος των παραμυθιών». Η παράσταση θα δοθεί την Παρασκευή 20 Μαΐου, στις 12:00, στο κεντρικό κτίριο του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», στο σαλόνι του 1ου ορόφου.

Διαφήμιση