Αρχική Ειδήσεις Όμιλος ΥΓΕΙΑ: SAFE WATER SPORTS

Όμιλος ΥΓΕΙΑ: SAFE WATER SPORTS

0

Καλοκαίρι, θάλασσα, παιχνίδια στην παραλία και στο νερό. Θαλάσσια σπορ, tubes, σκι, βόλτες με μηχανοκίνητα σκάφη. Extreme sports με flyboards για όσους αναζητούν μοναδικές εμπειρίες με την αδρεναλίνη να χτυπάει κόκκινο, ή χαλαρωτικές περιπλανήσεις με θαλάσσια ποδήλατα, κανό κ.λπ.

Ξέρετε όμως αν μια επιχείρηση ή σχολή είναι νόμιμη; Γνωρίζετε τους κανόνες ασφάλειας, όταν συμμετέχετε ή αφήνετε τα παιδιά σας να συμμετέχουν σε τέτοιες δράσεις στις διακοπές σας;

Το Safe Water Sports είναι ένα μη-κερδοσκοπικό σωματείο που έχει σαν βασικούς στόχους, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για όλα τα θέματα που σχετίζονται με τις δραστηριότητες (αθλητικές και ψυχαγωγικές) στο νερό, με ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα ασφάλειας και πρόληψης των ατυχημάτων καθώς και την ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου για την ασφάλεια στην χώρα μας.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα όπου το βασικό τουριστικό προϊόν της είναι η θάλασσα και οι δραστηριότητες γύρω από αυτήν. Κατά το έτος 2014, 21,5 εκ τουρίστες επισκέφτηκαν την χώρα μας. Με περίπου 2.500 νησιά, η Ελλάδα κατέχει την 11η θέση σε παγκόσμια κλίμακα στον κατάλογο των χωρών με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή (13.676 χιλιόμετρα).

Κάθε χρόνο 50,000 Ευρωπαίοι πολίτες (EΕ 27) τραυματίζονται συμμετέχοντας σε θαλάσσια σπορ ή και σε δραστηριότητες με σκάφη. Ο πνιγμός είναι η δεύτερη κύρια αιτία θανάτου από ατύχημα για τα παιδιά από τη βρεφική ηλικία έως την ηλικία των 14 ετών με περισσότερους από 5.000 θανάτους ετησίως (σε ευρωπαϊκό επίπεδο).

Με στόχο την έγκυρη και σωστή ενημέρωσή των πολιτών καθώς και την αποτελεσματικότερη πρόληψη των ατυχημάτων στον χώρο της θαλάσσιας διασκέδασης και άθλησης, το Safe Water Sports, δημιούργησε για τους πολίτες, μια ηλεκτρονική πλατφόρμα (website, apps), προσφέροντας μια σύγχρονη και εξειδικευμένη υπηρεσία.

Με την ευγενική υποστήριξη του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, το Safe Water Sports σας καλεί με ιδιαίτερη χαρά στην παρουσίαση που διοργανώνει το Σάββατο 28 Μαΐου 2016, 12:00 έως 14:00 στο συνεδριακό Κέντρο “Ν. ΛΟΥΡΟΣ”, ΜΗΤΕΡΑ, με θέμα :

Η ασφάλεια στην θάλασσα και τα θαλάσσια σπορ. Στα πλαίσια της παρουσίασης θα γίνει αναφορά στην αναγκαιότητα ενίσχυσης της ασφάλειας στην θάλασσα και τα θαλάσσια σπορ για την χώρα μας, στους τρόπους αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης των ατυχημάτων από πλευράς πολιτείας και ιδιωτικού τομέα, σε θέματα ναυαγοσωστικής καθώς και στις δράσεις και πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει το Safe Water Sports.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here