Αρχική Ελληνικά Προϊόντα Εντυπωσίασαν τα προϊόντα της Πελοποννήσου στη διεθνή έκθεση της Κίνας

Εντυπωσίασαν τα προϊόντα της Πελοποννήσου στη διεθνή έκθεση της Κίνας

0

Εντυπωσίασε η Πελοπόννησος στην 5η Διεθνής Έκθεση Προϊόντων “Yiwu Fair Spring – Imported Commodities Fair 2016”, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Yiwu της επαρχίας Zhejiang της Κίνας kαι το περίπτερο της Περιφέρειας βραβεύτηκε ως το καλύτερο της διοργάνωσης.

Η Πελοπόννησος συμμετείχε για πρώτη φορά στην έκθεση, μετά τη συμφωνία του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και του δημάρχου της Yiwu τον Ιούλιο 2015, αλλά και στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Κινεζικού Λαϊκού Συνδέσμου Φιλίας με ξένες χώρες (CPAFFC) και της Κινεζικής-Ελληνικής Εταιρείας Οικονομικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης (CHAECD), που υπογράφηκε το 2015.

Με στόχο την εξωστρέφεια των ποιοτικών προϊόντων της Πελοποννήσου, συμμετείχαν στο περίπτερο και παρουσίασαν τα προϊόντα τους εξαγωγικές επιχειρήσεις της Περιφέρειας, είτε ως φυσική παρουσία, είτε δια των αντιπροσώπων τους στην Κίνα. Οι εκθέτες είχαν την ευκαιρία να προβάλλουν τα προϊόντα τους και να εδραιώσουν συνεργασίες, ανοίγοντας νέους δρόμους στην Κινέζική και διεθνή αγορά.

Το περίπτερο της Πελοποννήσου επισκέφθηκαν μεταξύ χιλιάδων άλλων επισκεπτών της έκθεσης, ο Δημήτριος Μίχας, σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στη Σαγκάη, ο Xie Yuan, αντιπρόεδρος της Κινεζικής Ένωσης Φιλίας με Ξένες Χώρες και ο Hong Xu, συμπρόεδρος της Ελληνοκινεζικής Ένωσης για την Οικονομική και Πολιτιστική Ανάπτυξη.

Ενώ έδωσαν το παρών και κυβερνητικοί εκπρόσωποι της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, οι οποίοι τόνισαν την ιδιαίτερη σημασία που έχουν οι εμπορικές συνεργασίες για τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here