Αρχική Ειδήσεις ΕΛΠΕ: Στην Ελλάδα η 45η Συνάντηση Πετρελαϊκών εταιρειών

ΕΛΠΕ: Στην Ελλάδα η 45η Συνάντηση Πετρελαϊκών εταιρειών

0

Περισσότεροι από 160 εκπρόσωποι 80 διεθνών πετρελαϊκών εταιριών συμμετέχουν στην 45η Συνάντηση Πετρελαϊκών εταιρειών Κεντρικής, Νότιας – Ανατολικής Ευρώπης και Κασπίας (CEEC Scout Group Meeting), που πραγματοποιείται στην Αθήνα, με πρωτοβουλία και υποστήριξη του ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων.

Μεταξύ των εταιριών που έχουν δηλώσει συμμετοχή περιλαμβάνονται οι ExxonMobil, Shell, Total, Noble, MOL, INA, NIS, Gazprom, Hunt, PGNiG, Vermillion, ΕΟΝ, Bankers, Vegas, JKX, MND, NaftaPetrol, Orlen και άλλες.

«Στόχος της πρωτοβουλίας, όπως επισημαίνεται από τα ΕΛΠΕ, είναι, κυρίως, να αναδειχθεί το πετρελαϊκό δυναμικό της χώρας και να υπάρξει προσέλκυση σοβαρών και αναγνωρισμένων εταιριών, που έχουν τις απαιτούμενες οικονομικές δυνατότητες και την τεχνογνωσία, προκειμένου να αξιολογήσουν επενδυτικές ευκαιρίες στον τομέα έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων στον ελλαδικό χώρο.

Ταυτόχρονα, να παρουσιαστούν οι σχεδιασμοί και οι επιχειρηματικές δυνατότητες του ομίλου που διαθέτει σημαντική τεχνογνωσία και ιδιαίτερα έμπειρο προσωπικό, καθώς δραστηριοποιείται στην έρευνα πετρελαίου εδώ και 40 χρόνια, έχει συμμετάσχει σε πληθώρα διεθνών διαγωνισμών και έχει ερευνήσει συστηματικά 39 περιοχές σε Ελλάδα, Λιβύη, Αίγυπτο, Αλβανία, Μαυροβούνιο είτε αυτοδύναμα είτε συμμετέχοντας ως ισότιμο μέλος κοινοπραξιών με διεθνώς ανεγνωρισμένες πετρελαϊκές εταιρίες».

Την εκδήλωση συνδιοργανώνει η ΙΗS (Information Handling Services) που είναι μία από τις κορυφαίες εταιρίες στον κόσμο στην παροχή εξειδικευμένων πληροφοριών στην ενέργεια και διαθέτει τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων στον τομέα της έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων.

Οι συναντήσεις αυτές πραγματοποιούνται από το 1994, ανά εξάμηνο, στις χώρες όπου δραστηριοποιούνται οι συμμετέχουσες εταιρίες. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, ανταλλάσσονται εμπιστευτικές επιχειρηματικές και επιστημονικές πληροφορίες γύρω από τις δραστηριότητες των πετρελαϊκών στην περιοχή της Κασπίας, καθώς και στην Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η τακτική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή και περιλαμβάνει ομιλία του διευθύνοντος συμβούλου των ΕΛΠΕ Γρηγόρη Στεργιούλη, καθώς και παρουσιάσεις στελεχών της εταιρίας σχετικά με τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες.

Ακολούθως, κρατικοί φορείς παρουσιάζουν το νομικό, οικονομικό και επενδυτικό υπόβαθρο για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, καθώς και τις δυνατότητες επενδύσεων, ενώ επιφανείς ακαδημαϊκοί αναλύουν το πετρελαϊκό δυναμικό της χώρας. Στο επίσημο δείπνο θα απευθύνει ομιλία ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here