Αρχική Ειδήσεις Εκστρατεία «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» στον Πειραιά!

Εκστρατεία «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» στον Πειραιά!

0

Ξεκίνησε και φέτος η τυπική διάρκεια της εκστρατείας «Καθαρίστε τη Μεσόγειο«, την οποία συντονίζει το δίκτυο «Μεσόγειος SOS» για 21η χρονιά.

Ήδη, και παρά την ανάπαυλα των πασχαλινών διακοπών, χιλιάδες εθελοντές έχουν προγραμματίσει καθαρισμούς σε όλη τη χώρα, δίνοντας το σύνθημα για μαζική συμμετοχή και κοινή προσπάθεια ενάντια στην θαλάσσια ρύπανση, μέσα από την κλασσικότερη εκστρατεία εθελοντικών καθαρισμών.

Στο πλαίσιο αυτό, το δίκτυο «Μεσόγειος SOS» διοργανώνει τον πρώτο κεντρικό του καθαρισμό, σε συνεργασία με τον δήμο Πειραιά, την Κυριακή 15 Μαΐου και ώρα 10 π.μ., στην παραλία Βοτσαλάκια. Η συμμετοχή του Δήμου Πειραιά εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού των «Ημερών Θάλασσας 2016».

Στη δράση θα συμμετάσχουν μέλη και εθελοντές του δικτύου «Μεσόγειος SOS» και του δήμου, ο Ο.Π.Α.Ν., παιδιά από τις σχολές της ΠΑΕ Ολυμπιακός και τις ακαδημίες κολύμβησης του Ολυμπιακού, αθλητικοί σύλλογοι και άλλοι φορείς της πόλης, ενώ στη δράση θα λάβει μέρος ο παγκόσμιος πρωταθλητής κολύμβησης Σπύρος Γιαννιώτης.

Οι εθελοντές θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε πραγματική δράση πεδίου, συλλέγοντας τα απορρίμματα και καταγράφοντάς τα σε ειδικά διαμορφωμένα Φύλλα Καταγραφής, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο σημαντικά στη συγκέντρωση πολύτιμων στοιχείων για την επιστημονική επεξεργασία, που υλοποιεί τα τελευταία χρόνια το Εργαστήριο Θαλάσσιας Γεωλογίας & Φυσικής Ωκεανογραφίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, παράλληλα με τον καθαρισμό στην ακτή, θα υλοποιηθεί και υποβρύχιος καθαρισμός βυθού από καταδυτικό σύλλογο του Πειραιά, ενώ για τους μικρούς πολίτες που θα συμμετάσχουν στη δράση θα πραγματοποιηθούν περιβαλλοντικά παιχνίδια από τους ειδικά καταρτισμένους συνεργάτες του δικτύου.

Η φετινή εκστρατεία «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» επικεντρώνει στο πρόβλημα των μικροπλαστικών, που παρότι αθέατα και ελάχιστα γνωστά στο ευρύ κοινό, αποτελούν μία από τις σημαντικότερες απειλές για τα θαλάσσια οικοσυστήματα και, σύμφωνα με τους ειδικούς, το υπ’αριθμόν 1 ανερχόμενο κίνδυνο για το παράκτιο και θαλάσσιο περιβάλλον.

Η διάρκειά της είναι έως 30 Ιουνίου και όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση στην ιστοσελίδα της εκστρατείας www.medsoscleanup.gr ή να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του δικτύου «Μεσόγειος SOS»

 

Πηγή: typospeiraiws

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here