Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Εκστρατεία απομάκρυνσης δεκάδων τόνων τοξικών αποβλήτων και υδραργύρου στην Αττική

Εκστρατεία απομάκρυνσης δεκάδων τόνων τοξικών αποβλήτων και υδραργύρου στην Αττική

0

Αλλάζει όψη η δυτική Αττική με σειρά σημαντικών έργων και δράσεων ανθρωποκεντρικού, περιβαλλοντικού και αναπτυξιακού χαρακτήρα, σύμφωνα με τον απολογισμό και τον προγραμματισμό έργων που παρουσίασε ο αντιπεριφερειάρχης Δ. Αττικής Γιάννης Βασιλείου, παρουσία της περιφερειάρχου Αττικής Ρένας Δούρου.

Ο αντιπεριφερειάρχης προέταξε την υλοποίηση του χρόνιου αιτήματος για την απομάκρυνση από την περιοχή, δεκάδων τόνων τοξικών αποβλήτων από χαλυβουργικές δραστηριότητες, όπως και των παράνομα αποθηκευμένων στον Ασπρόπυργο 98,3 τόνων υδραργύρου, ενώ αποσύρονται και τα τελευταία υπολείμματα των καμένων στο ΚΔΑΥ.

Έδωσε έμφαση στη στήριξη της Ελευσίνας ως Πολιτικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021, στη διεκδίκηση Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης στην περιοχή, στη δρομολόγηση ενεργειών για τη δημιουργία σύγχρονου βιοτεχνικού πάρκου στον Ασπρόπυργο και στη συνολική χωροταξική ευταξία στο Θριάσιο.

Ακόμη μίλησε για την προτεραιοποίηση και τον προγραμματισμό μεγάλων αντιπλημμυρικών έργων, την προώθηση αποπεράτωσης της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών- Θηβών, το ξεμπλοκάρισμα του αποχετευτικού στο Θριάσιο, την προώθηση του πρωτογενούς τομέα και την πιλοτική ολιστική παρέμβαση στο Βλυχό Μεγάρων.

Επίσης ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι η περιφέρεια εργάζεται συστηματικά για την προώθηση του εναλλακτικού τρόπου διαχείρισης των απορριμμάτων που είναι και η μοναδική βιώσιμη λύση προκειμένου να κλείσει η χωματερή της Φυλής και να αποκατασταθεί ο χώρος.

Η παρουσίαση έγινε στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, παρουσία της περιφερειάρχου Αττικής, Ρένας Δούρου, σε μια διαδικασία όπου οι πολίτες και οι φορείς έλαβαν ελεύθερα το λόγο για να καταθέσουν τις απόψεις τους.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν για τα θέματα των πόλεών τους, όλοι οι δήμαρχοι της δυτικής Αττικής (Ασπροπύργου, Ν. Μελετίου, Ελευσίνας, Γ. Τσουκαλάς, Μάνδρας- Ειδυλλίας, Ι. Κριεκούκη, Μεγαρέων, Γ. Σταμούλης και Φυλής, Χ. Παππούς), τονίζοντας σε γενικές γραμμές την καλή συνεργασία με την περιφέρεια και τη δρομολόγηση σημαντικών ζητημάτων της περιοχής.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here