Αρχική Υγεία - Διατροφή Διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Ελλάδα για φοιτητές Ιατρικής & Βιοεπιστημών

Διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Ελλάδα για φοιτητές Ιατρικής & Βιοεπιστημών

0

Το πέμπτο ετήσιο Θερινό Σχολείο Ιατρικής και Βιοεπιστημονικής Έρευνας και Διαχείρισης του Παγκόσμιου Ελληνικού Βιοϊατρικού Συλλόγου (World Hellenic Biomedical Association – WHBA) πραγματοποιείται στις 15-21 Μαΐου στο Νέο Οίτυλο της Μάνης στη Λακωνία με τη συμμετοχή 40 φοιτητών ιατρικής και βιοεπιστημών.

Πρόκειται για ειδικευόμενους ιατρούς και μεταδιδακτορικών ερευνητών από την Ελλάδα, τις ΗΠΑ, την Αγγλία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Αυστρία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Ιρλανδία, τον Καναδά, την Τουρκία και την Αίγυπτο.

Το πρόγραμμα θα εστιάσει στις καρδιαγγειακές νόσους, τον καρκίνο, τις νευροεπιστήμες και τις νέες τεχνολογίες.

Περίπου 20 διακεκριμένοι Έλληνες καθηγητές από πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα στις Ηνωμένες Πολιτείες, στον Καναδά, την Αγγλία, την Ελβετία και την Ελλάδα συμμετέχουν αφιλοκερδώς ως διδάσκοντες αλλά και στην επιλογή φοιτητών από περισσότερα από 20 πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Η συμμετοχή και η διαμονή προσφέρονται δωρεάν στους 40 φοιτητές του Θερινού Σχολείου που έχουν επιλεγεί από 170 υποψηφίους με γνώμονα την αριστεία στον τομέα τους.

Το οικονομικό σκέλος του προγράμματος υποστηρίζεται από Έλληνες ομογενείς, ελληνικούς επιστημονικούς συλλόγους του εξωτερικού και φαρμακευτικές εταιρείες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στην 25ετή και πλέον ιστορία του ο WHBA που έχει την έδρα του στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ, έχει οργανώσει 12 Παγκόσμια Ιατρικά και Βιοεπιστημονικά Συνέδρια σε Ελλάδα και Κύπρο και 5 θερινά σχολεία.

Επίσης, έχει οργανώσει μικρότερης διάρκειας επιστημονικά συμπόσια μερικά εκ των οποίων σε συνεργασία με επιστημονικούς φορείς διεθνούς εμβέλειας όπως η Βασιλική Ακαδημία Ιατρικής της Μεγάλης Βρετανίας, η Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας και το Αμερικανικό Κολλέγιο Καρδιολογίας.

Στις 22 Μαΐου και μετά το πέρας του Θερινού Σχολείου του Παγκόσμιου Ελληνικού Βιοϊατρικού Συλλόγου, πραγματοποιείται ως δορυφορικό πρόγραμμά του το 13ο Συνέδριο του WHBA στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (Σωρανού Εφεσίου 4, Παπάγου) που έχει ως θέμα «Synergy between Academia and Industry» (Συνέργεια της Ακαδημαϊκής Κοινότητας με τη Βιομηχανία).

Διακεκριμένοι Έλληνες επιστήμονες, καθηγητές και στελέχη της φαρμακευτικής βιομηχανίας από την Ελλάδα και το εξωτερικό πρόκειται να αναλύσουν τα δεδομένα και να υποδείξουν τις ευκαιρίες που υπάρχουν στην Ελλάδα για προώθηση της κλινικής έρευνας και της ανάπτυξης φαρμάκων ως μέσων βελτίωσης της εθνικής οικονομίας.  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here