Αρχική Ειδήσεις Άγρια ζώα προς πώληση λόγω ξηρασίας στη Ζιμπάμπουε!

Άγρια ζώα προς πώληση λόγω ξηρασίας στη Ζιμπάμπουε!

0
Διαφήμιση

Η κυβέρνηση της Ζιμπάμπουε έθεσε τα άγρια ​​ζώα της προς πώληση, αναζητώντας αγοραστές ώστε να σωθούν τα ζώα από μια καταστροφική ξηρασία και να αντιμετωπιστούν τα οικονομικά προβλήματα των εθνικών πάρκων.

Η κρατική Αρχή Διαχείρισης Πάρκων και Άγριας Ζωής αναζητά ιδιώτες και οργανισμούς με αρκετές εκτάσεις και τη δυνατότητα να αποκτήσουν και να φροντίσουν τα ζώα. Ακόμα δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για τα ζώα προς πώληση ή το κόστος τους, αλλά τα δέκα εθνικά πάρκα της χώρας της νότιας Αφρικής διαθέτουν μεγάλους πληθυσμούς ελεφάντων, λιονταριών, ρινόκερων, λεοπαρδάλεων και βουβαλιών.

Η ξηρασία σε ολόκληρη την περιοχή έχει επηρεάσει περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια κατοίκους, με αρνητικές συνέπειες στις καλλιέργειες από τις οποίες εξαρτώνται για τρόφιμα και κέρδη από εξαγωγές, όπως το καλαμπόκι και ο καπνός. Αυτό έχει ως συνέπεια να επιδεινωθεί επίσης η οικονομική κρίση στη χώρα, η οποία διαθέτει ανεπαρκή ταμειακά διαθέσιμα και ελάχιστους ξένους επενδυτές και δωρητές.

Η πώληση των ζώων θα τα βοηθήσει να επιβιώσουν και θα ελαφρύνει τις οικονομικές πιέσεις στη διαχειριστική αρχή των πάρκων, η οποία λαμβάνει μικρή κυβερνητική χρηματοδότηση και προσπαθεί να καλύψει τα έξοδά της από το κυνήγι και τον τουρισμό.

«Ο αριθμός των ζώων που θα πωληθεί εξαρτάται από τις προσφορές που θα γίνουν», δήλωσε η εκπρόσωπος της αρχής των πάρκων, Κάρολαϊν Γουασάγια-Μόγιο. Πέρυσι η Ζιμπάμπουε αναγκάστηκε να εξάγει 60 ελέφαντες, τους μισούς εκ των οποίων στην Κίνα, εν μέσω διεθνών αντιδράσεων. Περίπου 54.000 από τους 80.000 ελέφαντες της Ζιμπάμπουε ζουν στο Εθνικό Πάρκο Χουάνγκε, αν και το πάρκο υποτίθεται μπορεί να φιλοξενεί τέσσερις φορές μικρότερο αριθμό.

Η ξηρασία αναμένεται να επιδεινώσει το πρόβλημα έλλειψης νερού στο πάρκο, το οποίο δε διαθέτει ποτάμια και βασίζεται σε δωρεές ώστε να αγοράζει καύσιμα για την άντληση νερού από υπόγεια φρεάτια.

Διαφήμιση