Αρχική Ειδήσεις 13ο Διεθνές Φόρουμ για τον καιρό και το κλίμα

13ο Διεθνές Φόρουμ για τον καιρό και το κλίμα

0

Ξεκίνησε στο Παρίσι το 13ο Διεθνές Φόρουμ για τον καιρό και το κλίμα (13o forum de la meteo et de clima) που διοργανώνει η Γαλλική Μετεωρολογική Εταιρεία.

Κύριο θέμα του είναι το πώς οι κλιματικές αλλαγές επηρεάζουν διαφορετικά κάθε περιοχή του πλανήτη και επομένως και οι δράσεις που θα ληφθούν   είναι διαφορετικές. Θα συζητηθούν ακόμα τρόποι και μέθοδοι για μια αποτελεσματική παρουσίαση στους πολίτες για τα θέματα τα σχετικά με τις κλιματικές αλλαγές στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας.

Στο επιστημονικό του κομμάτι στο οποίο συμμετέχουν περισσότεροι από 300 επιστήμονες, ανάμεσά τους και μετεωρολόγοι που απασχολούνται σε ΜΜΕ από 40 χώρες του κόσμου. Το συνέδριο ακολουθεί και σχετίζεται με τη μεγάλη συμφωνία για το κλίμα που επιτεύχθηκε το Δεκέμβριο στην παγκόσμια σύνοδο για τις κλιματικές αλλαγές στο Παρίσι.

Ταυτόχρονα για το κοινό, έξω από το δημαρχείο του Παρισιού, θα πραγματοποιηθούν πολλές σχετικές εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν: διαδραστικά πειράματα για την μετεωρολογία, για το κλίμα, έκθεση με εντυπωσιακές φωτογραφίες που αποτυπώνουν την ένταση των καιρικών φαινομένων, προβολή ντοκυμαντέρ , εργαστήρια για τα παιδιά κλπ. Τ

ην έκθεση αναμένεται να την παρακολουθήσουν περισσότερα από 10000 παιδιά από 350 σχολεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here