Αρχική Ειδήσεις Βραβείο για τις προτάσεις οικολογικής και ανεμπόδιστης μετακίνησης στις πόλεις

Βραβείο για τις προτάσεις οικολογικής και ανεμπόδιστης μετακίνησης στις πόλεις

0

Η φρεσκάδα των εφήβων το γέλιο και η χαρούμενη διάθεσή τους, χρωμάτισε ιδιαίτερα την Τελετή Απονομής των Βραβείων της Εκστρατείας ECOMOBILITY 2015-15, η οποία πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Αν. Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Γιάννη Τσιρώνη, ο οποίος έκανε την απονομή του βραβείου στην ομάδα με την καλύτερη εργασία, που θα φιλοξενηθεί τον Ιούνιο στις Βρυξέλλες, από τον Ευρωβουλευτή κ. Γιώργο Κύρτσο.

Η εργασία που πήρε το κορυφαίο βραβείο για τις προτάσεις Οικολογικής Μετακίνησης της περιόδου 2015-16 ήταν της ομάδα του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Καντά. Οι μαθητές και ο καθηγητής τους θα συμμετέχουν στην αποστολή του ECOCITY στις Βρυξέλλες και θα επισκεφθούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και τα ευρωπαϊκά δίκτυα NGOs.

Η εργασία που έλαβε το κορυφαίο Βραβείο της εκστρατείας FREE MOBILITY, για την ανεμπόδιστη μετακίνηση, ήταν της ομάδας του EEEEK Τρικάλων. Επίσης πραγματοποιήθηκε η απονομή των Βραβείων Δημιουργικότητας για τις δύο Εκστρατείες στις πιο πλούσιες σε δημιουργίες και φαντασία εργασίες των ομάδων των μαθητών.

Οι ομάδες των μαθητών που κέρδισαν το πρώτο βραβείο, σε κάθε κατηγορία Δημιουργικού θα φιλοξενηθούν στο ECOCAMP, που διοργανώνει κάθε χρόνο το ECOCITY, την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου στα Καλάβρυτα. Το Βραβείο για την καλύτερη Συνδιοργάνωσης στην Εκστρατείας ECOMOBILITY 2015-16, απονεμήθηκε στον Δήμο Ορεστιάδας, με δεύτερο τον Δήμο Παπάγου-Χολαργού και τρίτο τον Δήμο Λευκάδας.

Στους μαθητές και συντελεστές της Εκστρατείας έστειλε μήνυμα, με βίντεο που προβλήθηκε στη διάρκεια της Τελετής, ο Ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος ο οποίος θα φιλοξενήσει τη νικήτρια ομάδα στις Βρυξέλλες τον Ιούνιο.

Την τελετή απονομής των βραβείων παρακολούθησε ο Αν. Υπουργός Γιάννης Τσιρώνης, ο οποίος χαιρέτισε τους μαθητές και τόνισε τη σοβαρότητα των προτάσεών τους και την ανάγκη να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής στις πόλεις. Επίσης συμμετείχαν εκπρόσωποι από το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορων και Δικτύων, Επιστημονικών Φορέων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Επιχειρηματικού χώρου, Εκπαιδευτικοί και μαθητές από πολλές πόλεις της χώρας, που παρακολούθησαν τη κορύφωση της εκστρατείας ECOMOBILITY 2015-16.

Χορηγοί Επικοινωνίας ήταν οι εφημερίδες ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ τα περιοδικά ΠΡΑΣΙΝΟ, AUTO ΤΡΙΤΗ, ΜOTO ΤΡΙΤΗ, ECOTEC και REVIEW CSR, οι δικτυακοί τόποι INFOKIDS.GR CSRNEWS.GR, ECOZEN.GR και οι εταιρείες WEBOLUTION και Πολυτεχνικά Νέα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here