Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια Προβολή της Ελλάδας σε Τουρκία και Ρωσία από τον ΕΟΤ

Προβολή της Ελλάδας σε Τουρκία και Ρωσία από τον ΕΟΤ

0
Διαφήμιση

Ξεκίνησαν οι πρώτες δράσεις προβολής της Ελλάδας στην Τουρκία και τη Ρωσία από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού και τον Εθνικό Οργανισμό Τουρισμού.

Με τιμώμενη χώρα την Ελλάδα, ξεκίνησε στο Κρασνοντάρ της Ρωσίας, η Έκθεση «Εβδομάδα της Ελλάδας στο Κουμπάν», που διοργανώνει η ομώνυμη Περιφέρεια της Νότιας Ρωσίας με συμμετοχή του ΕΟΤ Ρωσίας έως τις 17 Απριλίου.

Πρόκειται για μία από τις εκδηλώσεις που υλοποιούνται, στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους, με την ευκαιρία της 1000ης επετείου της παρουσίας του ρωσικού μοναχισμού στο Άγιον Όρος, με στόχο την ανάπτυξη των τουριστικών ανταλλαγών μεταξύ των δύο χωρών. Στην έκθεση, ο ΕΟΤ συμμετέχει με δικό του περίπτερο.

Η έκθεση αποφασίστηκε στις συναντήσεις της αναπληρώτριας υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά και του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Τρυφωνόπουλου, στη Μόσχα, με την υφυπουργό Πολιτισμού της Ρωσίας Άλα Γιουρίεβνα Μανίλοβα και τον επικεφαλής του Rostourism Όλεγκ Σαφόνοφ, τον περασμένο Μάρτιο.

Τουρκία

Ταυτόχρονα άρχισε και η προβολή της Ελλάδας στην Τουρκία, στο πλαίσιο της Κοινής Διακήρυξης Ελλάδας-Τουρκίας για τη συνεργασία στον τουρισμό που υπέγραψε η κ. Κουντουρά και ο Τούρκος ομόλογός της Ουνάλ, στη Σμύρνη, τον περασμένο Μάρτιο.

Μάλιστα, το Γραφείο ΕΟΤ Τουρκίας, σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης και τον Προαθωνικό Οργανισμό Τουρισμού διοργανώνουν ταξίδι εξοικείωσης (Fam Trip) στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και στην προ του Άθω περιοχή της Χαλκιδικής.

Σκοπός του ταξιδιού αυτού, στο οποίο συμμετέχουν επτά από τους σημαντικότερους Tour Operators της Τουρκίας, είναι η προσέλκυση ποιοτικών επισκεπτών και Τούρκων πολιτιστικών ταξιδευτών προς τις συγκεκριμένες περιοχές και, κατ’ επέκταση, η ανάπτυξη και η εξέλιξη της τουριστικής και οικονομικής συνεργασίας.

 

Διαφήμιση