Αρχική Ειδήσεις Πρόγραμμα εθελοντισμού «Όλοι Μαζί Σκιάθος Καθαρή»

Πρόγραμμα εθελοντισμού «Όλοι Μαζί Σκιάθος Καθαρή»

0

Για ενδέκατη συνεχή χρονιά, διοργανώνεται το πρόγραμμα εθελοντισμού για το περιβάλλον, «Όλοι Μαζί Σκιάθος Καθαρή», με πρωτοβουλία του πολιτιστικού συλλόγου ‘Η Σκιάθος’, τη συμμετοχή της Λιμενικής Αρχής, του Πυροσβεστικού Κλιμακίου, των Σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και των Συλλόγων, με την υποστήριξη του Δήμο Σκιάθου.

Στην καθιερωμένη συνάντηση, την οποία διοργάνωσε ο Δήμος Σκιάθου, δια της Επιτροπής Περιβάλλοντος σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο ‘Η Σκιάθος’, την Πέμπτη 2 Απριλίου 2016, με τη συμμετοχή των Αρχών, Φορέων και Συλλόγων, με σκοπό τον προγραμματισμό και συντονισμό των ενεργειών, αποφασίστηκε η δράση να πραγματοποιηθεί το διάστημα 10-17 Απριλίου 2016:

Με τη συμμετοχή των, Λιμενική Αρχή Σκιάθου, Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σκιάθου, μαθητές και εκπαιδευτικοί των σχολείων 1ο Δημοτικό, 2ο Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο, όπως και των Συλλόγων Γονέων 1ου Δημοτικού, 2ου Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, του Γυμναστικού Συλλόγου Σκιάθου, του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου, του Τοπικού Τμήματος Σκιάθου του Σώματος Ελλήνων Οδηγών, της Βάσης Ετοιμότητας Σκιάθου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘Η Σκιάθος’.

Ο Δήμος Σκιάθου, δια του Αντιδημάρχου καθαριότητας κ. Κωστή Γιαννίτση, θα αναλάβει το γενικό συντονισμό, τη διάθεση ειδών καθαρισμού, όπως και την απομάκρυνση των απορριμμάτων από τα σημεία που θα τα συγκεντρώνουν οι εθελοντές.

Η δράση θα κορυφωθεί την Κυριακή 17 Απριλίου συμμετέχοντας στην πανελλήνια εθελοντική καμπάνια καθαρισμού ”Let’s Do It”.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόμενη περιβαλλοντική δράση σε παγκόσμια κλίμακα, αφού κάθε χρόνο, χιλιάδες πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη καθαρίζουν τις χώρες τους. Φέτος διοργανώνεται για πέμπτη φορά στη χώρα μας, με τους εθελοντές της Σκιάθου να συμμετέχουν δυναμικά από την πρώτη χρονιά.

Η Σκιάθος θα συμμετέχει στο ”Let’s Do It”, με τον καθαρισμό του βυθού στο λιμάνι των Κουκουναριών, όπου το συντονισμό των ενεργειών θα αναλάβει το Λιμεναρχείο Σκιάθου, το οποίο μέσα από τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει, σε συστηματική βάση, έχει αποδείξει το υψηλό αίσθημα ευθύνης σε θέματα προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος.

Στο μεταξύ καθαρισμοί έχουν ήδη πραγματοποιηθεί από το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Απριλίου, στις περιοχές, Λεχούνι (ρέμα και παραλία), Αγία Ελένη και χερσονησίδα Μπούρτζι, από τον Οικολογικό Σύλλογο Σκιάθου, τους Φυσιολάτρες Οδοιπόρους Σκιάθου και τον επιτηδευματία του καφενείου Μπούρτζι, κ. Δημήτρη Κολιάκο.

Συμμετοχή στους καθαρισμούς έχουν δηλώσει και οι επαγγελματίες κ. Λάμπρος Χούμας, καπετάνιος του καϊκιού ‘Καλυψώ’, κ. Ηλίας Αντωνίτσας και ο κ. Νίκος Νικολάου.

Στα δέκα συνεχόμενα χρόνια που υλοποιείται η δράση, έχει αγκαλιαστεί ένθερμα από τους πολίτες, το Δήμο, τους Συλλόγους, τη μαθητική κοινότητα και έχει πλέον καθιερωθεί.

Η συμμετοχή και το ενδιαφέρον των εθελοντών, δεν μπορεί παρά να είναι δείκτης ευαισθητοποιημένης κοινωνίας που ανταποκρίνεται σε οργανωμένες περιβαλλοντικές δράσεις, συμπράττοντας μ’ αυτό τον τρόπο σε μία κοινή προσπάθεια συγκέντρωσης και απομάκρυνσης δεκάδων τόνων απορριμμάτων, που από δεκαετίες αποτελούσαν μεγάλες εστίες ρύπανσης σε ακτές και δασικές περιοχές.

Το μήνυμα της δράσης είναι πως μέσα από την καθημερινότητα μας μπορούμε να κάνουμε την προστασία του περιβάλλοντος δικής μας υπόθεση.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here