Αρχική Ειδήσεις Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι πρώτες «ΑλσοΠαιδίες»

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι πρώτες «ΑλσοΠαιδίες»

0
Διαφήμιση

Περισσότερα από χίλια πεντακόσια παιδιά με τους γονείς τους πέρασαν τις πόρτες του Άλσους και συμμετείχαν στον νέο «θεσμό χαράς» του Δήμου Γαλατσίου.

Μέσα στους καταπράσινους χώρους, έλαβαν μέρος στα δεκάδες περιβαλλοντικά παιχνίδια, δημιούργησαν τα δικά τους έργα τέχνης με υλικά της φύσης, ζωγράφισαν και εξέφρασαν τον κόσμο με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, κατανοώντας την ατομική και συλλογική ευθύνη για την προστασία του περιβάλλοντος.

Τα παιδιά και οι γονείς ανακάλυψαν τους περιβαλλοντικούς θησαυρούς που κρύβει το Άλσος, ενημερώθηκαν και ευαισθητοποιήθηκαν για την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος στην καθημερινότητά τους, την αξία της συνεργασίας και της αλληλεγγύης, μέσα από το παιχνίδι.

Έμαθαν να φυτεύουν, να μην σπαταλούν το νερό και έφυγαν από το Άλσος, με τα έργα τέχνης που έφτιαξαν, παίρνοντας μαζί τους, στο σπίτι, το θετικό μήνυμα για το περιβάλλον.

Μικροί και μεγάλοι είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν σε όλη τη διαδικασία προετοιμασίας και παρασκευής των γευστικών δημιουργιών, που σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για τις «ΑλσοΠαιδίες».

Τα επιμελώς διαλεγμένα υλικά, υψηλής διατροφικής αξίας ειδικά για παιδιά, η επίβλεψη γνωστού σεφ και το μεράκι των μικρών μας φίλων, αποτέλεσαν τα συστατικά της επιτυχίας των εξαιρετικών εδεσμάτων που όλοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν δωρεάν, υπό τους ήχους οκταμελούς μπάντας.

Διαφήμιση