Αρχική Ειδήσεις Καθυστερήσεις εξαιτίας της Ε.Ε. στην ολοκλήρωση της συμφωνίας για ΔΕΣΦΑ

Καθυστερήσεις εξαιτίας της Ε.Ε. στην ολοκλήρωση της συμφωνίας για ΔΕΣΦΑ

0
Διαφήμιση

Η υπό εξέλιξη ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης του υπουργού Περιβάλλοντος Πάνου Σκουρλέτη με τον επικεφαλής της Socar, Aνάρ Μαμάντοφ και τον πρόεδρο της εταιρείας Σωτήρη Νίκα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο αρμόδιος υπουργός επισήμανε ότι «η συμφωνία θα έπρεπε να έχει ήδη ολοκληρωθεί, ωστόσο  οι καθυστερήσεις δεν οφείλονται στην ελληνική κυβέρνηση, αλλά στις απαιτήσεις που θέτει το θεσμικό πλαίσιο για τον ανταγωνισμό σε επίπεδο Ε.Ε.».

Ο κ. Σκουρλέτης πρόσθεσε ότι «παρά τα όσα διοχετεύτηκαν στα ΜΜΕ, εξυπηρετώντας ενδεχομένως συγκεκριμένες σκοπιμότητες,  το υπουργείο συνεργάζεται με τη  Socar, προκειμένου να εκπληρωθεί το πλάνο της ιδιωτικοποίησης».

Αναφέρθηκε επίσης, στις πρόσφατες αλλαγές στο εποπτικό όργανο και στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΕΣΦΑ, οι οποίες υλοποιήθηκαν βάσει των νόμιμων δικαιωμάτων του ελληνικού δημοσίου.

Οι αλλαγές αυτές  – εξήγησε – συνιστούν έναν πρόσθετο παράγοντα εξυπηρέτησης των συμφερόντων και των δύο πλευρών, καθώς η συμμετοχή των εκπροσώπων του δημοσίου, αλλά και η περαιτέρω αποσαφήνιση των εκτελεστικών αρμοδιοτήτων, σκοπεύουν να παράσχουν την κρίσιμη εγγύηση, ότι η πολιτική της Ελλάδας στο πεδίο της υποδομής του φυσικού αερίου θα ασκείται και στη συνέχεια, σύμφωνα με όσα προβλέπει το 3ο Ενεργειακό Πακέτο της Ε.Ε.

Διαφήμιση