Αρχική Ειδήσεις Καθημερινή η παρουσία του Ερυθρού Σταυρού σε Διαβατά και Ειδομένης

Καθημερινή η παρουσία του Ερυθρού Σταυρού σε Διαβατά και Ειδομένης

0

Σταθερή είναι η παρουσία του κλιμακίων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο Κέντρο Μετεγκατάστασης προσφύγων στα Διαβατά, από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του.

Καθημερινά πραγματοποιούνται διανομές ειδών ανθρωπιστικής βοήθειας, όπως πακέτων προσωπικής υγιεινής για άνδρες και γυναίκες, βρεφικών πακέτων, τροφίμων, πόσιμου νερού, αδιάβροχων, κουβερτών, campingmats.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός παρέχει, επίσης, υπηρεσίες υγείας και Α’ Βοήθειες μέσω της λειτουργίας ιατρικού Σταθμού, στελεχωμένου με ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό του Οργανισμού, ενώ από τον Μάρτιο του 2016 ο Ε.Ε.Σ. προσφέρει υπηρεσίες αποκατάστασης οικογενειακών δεσμών (RFL).

Επιπλέον, κοινωνικοί λειτουργοί του Ε.Ε.Σ. απασχολούν δημιουργικά τα παιδιά των προσφύγων μέσα από δραστηριότητες που τα βοηθούν να έρθουν σε επαφή με τα συναισθήματά τους και να εμπεδώσουν ένα αίσθημα ασφάλειας για το μέλλον.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται η παρουσία του Ε.Ε.Σ. στο συνοριακό σταθμό της Ειδομένης μέσω της λειτουργίας ιατρικής μονάδας υπηρεσιών υγείας (σε συνεργασία με τον Ουγγρικό Ερυθρό Σταυρό), η οποία εξυπηρετεί 2.000 – 3.000 ωφελούμενους σε εβδομαδιαία βάση.

Επίσης, καθημερινών διανομών ειδών πρώτης ανάγκης (ξηράς τροφής, υπνόσακων, κουβερτών, αδιάβροχων και άλλων ειδών) σε πρόσφυγες και μετανάστες και παροχής υπηρεσιών Αποκατάστασης Οικογενειακών Δεσμών, με τη στήριξη της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού (ICRCMissioninParis).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here