Αρχική Ειδήσεις Καινοτόμες λύσεις για τα Έξυπνα Δίκτυα διερευνά ο ΔΕΔΔΗΕ

Καινοτόμες λύσεις για τα Έξυπνα Δίκτυα διερευνά ο ΔΕΔΔΗΕ

0
Διαφήμιση

Δυνατότητα συνεργασίας με πανεπιστημιακούς φορείς, με στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων και εφαρμογών για τα Έξυπνα Δίκτυα διερευνά ο ΔΕΔΔΗΕ, όπως προέκυψε στο πλαίσιο της 6ης Ημερίδας για τα Smart Grids.

Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Νικόλαος Χατζηαργυρίου, «σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία για την ελληνική οικονομία, ο ΔΕΔΔΗΕ, ως μία από τις βασικότερες εγχώριες τεχνολογικές επιχειρήσεις, επιδιώκει να επωφεληθεί και να αξιοποιήσει τον επιστημονικό πλούτο της χώρας μας και μέσω συνεργασιών, να συμβάλλει στην ανάπτυξη».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι μέσα από τα πρωτοποριακά και καινοτόμα έργα που έχει ανάγκη να υλοποιήσει ο ΔΕΔΔΗΕ για τον εκσυγχρονισμό των δικτύων και τη μετάβασή τους στην εποχή των Έξυπνων δικτύων, σκοπεύει να ανοίξει το δρόμο για την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών και προϊόντων από ελληνικές επιχειρήσεις και πανεπιστημιακούς φορείς.

Βασική επιδίωξη του ΔΕΔΔΗΕ, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι να λειτουργήσει ως ένας κόμβος συγκρότησης και συντονισμού ενός επιχειρηματικού οικοσυστήματος που περιλαμβάνει πανεπιστήμια, δημόσιες και ιδιωτικές εταιρείες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και πλήθος άλλων φορέων και οργανισμών.

Ο κ. Χατζηαργυρίου, κάλεσε τους εκπροσώπους της επιστημονικής κοινότητας που συμμετείχαν στην ημερίδα, να συνεργαστούν σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος όπως:

  •    Εποπτεία και Έλεγχος του Δικτύου διανομής σε πραγματικό χρόνο
  •    Αύξηση της διείσδυσης της διεσπαρμένης παραγωγής στα δίκτυα διανομής
  •    Λειτουργία μη Διασυνδεδεμένων Νησιών με υψηλή διείσδυση ΑΠΕ
  •    Ενσωμάτωση Τεχνικών Διαχείρισης Ζήτησης
  •    Κυβερνοασφάλεια
  •    Ηλεκτροκίνηση
Διαφήμιση