Αρχική Ειδήσεις Εθελοντές καθάρισαν 266 «βρώμικες» και επικίνδυνες πινακίδες

Εθελοντές καθάρισαν 266 «βρώμικες» και επικίνδυνες πινακίδες

0

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη δράση της εκστρατείας Clean Up – Safety Day στην Καλλιθέα από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς» και την εταιρία LeasePlan Hellas, με την αμέριστη υποστήριξη του Δήμου Καλλιθέας.

Με σύνθημα «Καθαρές Πινακίδες – Ασφαλέστεροι Δρόμοι», 60 εθελοντές εργαζόμενοι της LeasePlan Hellas και μέλη του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» βρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης στην πλατεία Κύπρου στην Καλλιθέα και αφού παρέλαβαν τον απαραίτητο εξοπλισμό, υλοποίησαν βελτιωτικές εργασίες σε 266 πινακίδες οδικής σήμανσης σε κεντρικούς άξονες και παράπλευρες οδούς της πλατείας.

Δυναμικό παρόν στη δράση έδωσαν και μαθητές του 5ου και 6ου Λυκείου Καλλιθέας, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά και παράλληλα ενημερώθηκαν για τα σημαντικά οφέλη που έχουν οι οδηγοί όταν οι πινακίδες οδικής σήμανσης διατηρούνται σε καλή κατάσταση.

Σκοπός της εκστρατείας είναι η άμεση ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού πάνω στο μεγάλο πρόβλημα της καταστροφής των σημάτων του Κ.Ο.Κ. και των πινακίδων σήμανσης.

Στο πλαίσιο αυτό, η LeasePlan Hellas και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς» μοίρασαν σε περαστικούς και οδηγούς αυτοκινήτων ενημερωτικά φυλλάδια για τη σημασία και τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζουν οι καθαρές πινακίδες οδικής σήμανσης για την προστασία οδηγών και πεζών, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στις πόλεις.

Η έναρξη της δράσης έγινε από την Πρόεδρο του Ινστιτούτου «Πάνος Μυλωνάς» κα Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά μέσα σε ενθουσιώδες κλίμα, παρουσία του Δημάρχου Καλλιθέας κ. Δημήτρη Κάρναβου, του Διευθύνοντα Συμβούλου της LeasePlan Hellas κ. Φίλιππου Ζαγοριανάκου, του Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Καλλιθέας, κ. Χαλκιαδάκη αλλά και αξιωματούχων του Δήμου Καλλιθέας, στέλνοντας δυναμικά το μήνυμα πως όταν «Καθαρίζουμε ΜΑΖΙ, κάνουμε την πόλη πιο ασφαλή».  

Μετά τη δράση στην Καλλιθέα, το πρόγραμμα της εκστρατείας Clean Up – Safety Day του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και της LeasePlan Hellas θα συνεχιστεί μέσα στο 2016 με δράσεις και σε άλλες περιοχές της Αττικής.

Η εκστρατεία Clean Up – Safety Day τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων και υποστηρίζεται ενεργά από την εταιρία LeasePlan Hellas στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της.

Για περισσότερες πληροφορίες για τη δράση στην Καλλιθέα και την πρωτοβουλία καθαρισμού πινακίδων επισκεφθείτε την ανανεωμένη ιστοσελίδα του Ινστιτούτου www.ioas.gr και τη σελίδα http://ioasoffice.wix.com/cleanupsafetyday.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here