Αρχική Ειδήσεις Ενέργειες για ενταφιασμό των οστών τού Βαμβακάρη στο Καθολικό Κοιμητήριο Σύρου

Ενέργειες για ενταφιασμό των οστών τού Βαμβακάρη στο Καθολικό Κοιμητήριο Σύρου

0

Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Παύλος Χρυσαφίδης κατέθεσε σχετικό ερώτημα, ζητώντας από την δημοτική αρχή αν είναι ενημερωμένη για το θέμα και αν σκοπεύει να προβεί σε κάποια ενέργεια.

Ο εκτελών χρέη δημάρχου Αλέξης Αθανασίου (ο δήμαρχος Γ. Μαραγκός βρισκόταν εκτός Σύρου) ανέφερε ότι η δημοτική αρχή είναι ενημερωμένη από τα σχετικά δημοσιεύματα και ότι η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Θωμαής Μενδρινού έχει έρθει σε επαφή τόσο με την οικογένεια του Μάρκου Βαμβακάρη, όσο και με τον Καθολικό Επίσκοπο Σύρου π. Πέτρο Στεφάνου.

Η πρόταση που έχει τεθεί υπό συζήτηση, είναι η παραχώρηση δωρεάν τάφου εκ μέρους της Καθολικής Επισκοπής στο Καθολικό Κοιμητήριο ώστε να μεταφερθούν εκεί τα οστά του πατριάρχη του ρεμπέτικου τραγουδιού και της συζύγου του.

Αναμφίβολα πρόκειται για μια εξαιρετική πρωτοβουλία που αν γίνει πράξη θα αποτελέσει ένα φόρο τιμής στον μεγάλο Μάρκο Βαμβακάρη που θα «γυρίσει» σπίτι του…

Για το θέμα θα υπάρξει περισσότερη ενημέρωση σε προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπως ανέφερε ο εκτελών χρέη δημάρχου κ. Αθανασίου.

 

Πηγή: TyposPeiraiws

 

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here