Αρχική Ειδήσεις Τι μπορεί να συμβάινει όταν η γάτα σας δεν τρώει;

Τι μπορεί να συμβάινει όταν η γάτα σας δεν τρώει;

0

Όταν η γάτα δεν λαμβάνει τροφή, ο οργανισμός της βασίζεται στα αποθεματικά λίπους για ενέργεια. Ωστόσο, πριν το χρησιμοποιηθεί σαν ενέργεια, θα πρέπει να επεξεργαστεί από το ήπαρ. Για να γίνει αυτό, το ήπαρ πρέπει να εφοδιαστεί με πρωτεΐνη.

Με δεδομένο ότι η γάτα δεν τρώει, έτσι δεν παίρνει πρωτεΐνη και σύντομα το ήπαρ κυριεύεται από λίπος. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ποιες μπορεί να είναι οι αιτίες που η γάτα σας δεν τρώει;

1. Ασθένεια. Η απώλεια όρεξης είναι βασική ένδειξη πως κάτι δεν πάει καλά με τη γάτα σας. Μπορεί να είναι αποτέλεσμα λοιμώξεων, νεφρικής ανεπάρκειας, παγκρεατίτιδας, εντερικών προβλημάτων ακόμη και ο καρκίνου. Μπορεί όμως η γάτα σας να σταματήσει να τρώει, γιατί απλά πονάει το δόντι της.

2. Πρόσφατος εμβολιασμός. Τα εμβόλια έχουν παρενέργειες και μία από αυτές είναι η απώλεια όρεξης. Η ανεπιθύμητες ενέργειες είναι συνήθως παροδικές.

3. Ταξίδι, αλλαγή περιβάλλοντος, μετακόμιση ή αλλαγή ρουτίνας. Η γάτα σας μπορεί να σταματήσει να τρώει όταν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω, αλλά σιγά – σιγά η όρεξη θα επανέλθει .

4. Ψυχολογικά προβλήματα. Εάν για κάποιο λόγο η γάτα σας στρεσαριστεί πολύ, μπορεί να σταματήσει να τρώει ή απλά να τρώει λιγότερο.

Τι μπορείτε να κάνετε;

Εάν η απώλεια όρεξης συνεχιστεί για μέρες, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε είναι να τηλεφωνήσετε στον κτηνίατρο σας. Φροντίστε τη γάτα σας ώστε να είναι συναισθηματικά και σωματικά υγιείς.

 

Πηγή: petsonly

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here