Αρχική Ειδήσεις Στα μέσα του 2016 αρχίζει η κατασκευή του TAP

Στα μέσα του 2016 αρχίζει η κατασκευή του TAP

0

Η κατασκευή του αγωγού TAP στην Ελλάδα θα αρχίσουν στα μέσα του έτους σύμφωνα με τον διευθυντή του έργου Ρίκαρντ Σκούφιας.

Μιλώντας σε συνέδριο για την ενεργειακή αγορά που πραγματοποιείται στην Αθήνα, ο κ. Σκούφιας ανέφερε ότι ο αγωγός ξεκινά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα και καταλήγει στην Ιταλία μέσω Αλβανίας και Αδριατικής και στέλνει μήνυμα επενδυτικής εμπιστοσύνης για τη χώρα μας, ενώ αναβαθμίζει παράλληλα το ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε, η Κοινοπραξία έχει υπογράψει συνεργασίες με 150 ελληνικές επιχειρήσεις, ορισμένες από τις οποίες κέρδισαν μεγάλους διαγωνισμούς για την προμήθεια σωλήνων και την εγκατάσταση του αγωγού. Επίσης έχουν γίνει 450 συναντήσεις με τις κοινότητες και τους κατοίκους των περιοχών από τις οποίες διέρχεται ο αγωγός και εφαρμόζεται πρόγραμμα αποζημίωσης για τους ιδιοκτήτες και χρήστες της γης.

«Προσβλέπουμε στην ολοκλήρωση της συναλλαγής για τον ΔΕΣΦΑ», ανέφερε από την πλευρά του ο Άναρ Μαμάντοφ, διευθύνων σύμβουλος της SOCAR Ελλάδος που έχει αναδειχθεί πλειοδότης για την εξαγορά της πλειοψηφίας των μετοχών του, χωρίς ωστόσο να έχει ολοκληρωθεί η συναλλαγή λόγω ενστάσεων από την Ε.Ε..

Ακόμη, δεσμεύθηκα για την ολοκλήρωση των έργων στη Ρεβυθούσα, καθώς και για διαφοροποίηση των πηγών εφοδιασμού της Ελλάδας και της περιοχής με φυσικό αέριο.

Για σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες στην έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων, τις ανανεώσιμες πηγές, τη μεταφορά και τις υποδομές φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού έκανε λόγο ο γενικός διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού των ΕΛΠΕ Γιώργος Αλεξόπουλος.

Ζήτησε επιτάχυνση των διαδικασιών αξιολόγησης των προσφορών για τις έρευνες υδρογονανθράκων στο Ιόνιο όπου ο όμιλος έχει υποβάλει προσφορές για τρεις περιοχές, κατά μόνας ή σε κοινοπραξία με τη γαλλική Total και την ιταλική Edison.

Για τον τομέα των ανανεώσιμων πηγών εκτίμησε ότι την πενταετία 2016-2020 μπορούν να γίνουν επενδύσεις ύψους 2,5 δισ. ευρώ για 2.000 νέα μεγαβάτ, ζήτησε ωστόσο νομοθετική, ρυθμιστική και φορολογική σταθερότητα, ανταγωνιστική χρηματοδότηση και απλοποίηση των διαδικασιών στο Δημόσιο.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here