Αρχική Ειδήσεις Πρωτοβουλία του Δήμου Ηρακλείου για τους πρόσφυγες

Πρωτοβουλία του Δήμου Ηρακλείου για τους πρόσφυγες

0
Διαφήμιση

Έναν οδικό χάρτη εθελοντισμού και αλληλεγγύης προς τους δοκιμαζόμενους πρόσφυγες χαράσσει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, ενώνοντας φορείς, Κοινωνία των Πολιτών, δημοτικές παρατάξεις, συλλογικότητες, εκπροσώπους της Ορθόδοξης και Καθολικής Εκκλησίας, καθώς και της Αστυνομίας, σε μία προσπάθεια οργανωμένης και συνεχούς στήριξης των προσφυγικών καταυλισμών που λειτουργούν στην Αττική.

Τη Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016, σε μία ανοικτή και δημόσια συνεδρίαση στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αττικής κ. Καραμέρου και του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιου Αυγερινού, αποφασίστηκαν σε πρώτη φάση οι εξής ενέργειες:

  1. Παραχώρηση στην Περιφέρεια Αττικής των μαγειρείων των δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή γευμάτων που θα σιτίζουν τους πρόσφυγες.
  2. Συγκέντρωση υλικών πρώτης ανάγκης, τροφίμων και εξοπλισμού για τους καταυλισμούς.
  3. Διάθεση των υπηρεσιών καθαριότητας για εβδομαδιαίο καθαρισμό ενός προσφυγικού καταυλισμού που θα υποδειχθεί από την Περιφέρεια.
  4. Διάθεση των Δημοτικών Ιατρείων της πόλης και προγραμμάτων δημιουργικής και καλλιτεχνικής απασχόλησης για την ψυχαγωγία των μικρών προσφύγων.
  5. Δημιουργία ειδικής τηλεφωνικής γραμμής, προκειμένου οι πολίτες να πληροφορούνται για τους τρόπους συνδρομής.
  6. Σύσταση ολιγάριθμης και ευέλικτης Συντονιστικής Επιτροπής για την οργανωμένη προώθηση όλων των παραπάνω.

Στο πλαίσιο της ευρείας αυτής σύσκεψης ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού τόνισε την ανάγκη προσέλκυσης εθελοντών και εθελοντριών, «νέων ανθρώπων που θέλουν να συμμετέχουν με μόνο αντάλλαγμα την προσφορά».

Τα αποτελέσματα της σύσκεψης αρχίζουν να υλοποιούνται άμεσα, με πρώτο βήμα την άμεση σύγκλιση έκτακτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, ώστε οι προτάσεις να πάρουν τη μορφή επίσημων αποφάσεων του Δήμου.

Διαφήμιση