Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Ολική απεξάρτηση από άνθρακα σε 14 χρόνια σε πολιτεία των ΗΠΑ

Ολική απεξάρτηση από άνθρακα σε 14 χρόνια σε πολιτεία των ΗΠΑ

0
Διαφήμιση

Οι μεγαλύτερες εταιρείες ενέργειας του Όρεγκον έχουν 14 χρόνια να καταργήσουν τον άνθρακα από την παραγωγή ενέργειας, σύμφωνα με ένα νέο νομοσχέδιο που εγκρίθηκε από τους νομοθέτες της αμερικανικής πολιτείας την περασμένη εβδομάδα.

Το μέτρο έχει τη στήριξη της κυβερνήτη Κέιτ Μπράουν, καθώς και των δύο μεγαλύτερων εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας της πολιτείας.

Αρκετές περιβαλλοντικές ομάδες υποστήριξαν το νομοσχέδιο, το οποίο απαιτεί από τις μεγάλες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας να διασφαλίσουν ότι τουλάχιστον το 50% της ενέργειάς τους θα προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές μέχρι το 2040.

Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι οι δύο μεγαλύτερες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας θα σταματήσουν να αγοράζουν ηλεκτρική ενέργεια από μονάδες παραγωγής με άνθρακα έως το 2030.

Ακόμα κι αν το Όρεγκον είναι μια σχετικά μικρή πολιτεία, η κίνηση αυτή θα βοηθήσει τους παρόχους ενέργειας της χώρας να κινηθούν προς καθαρότερες πηγές ενέργειας, όπως η υδροηλεκτρική, η ηλιακή και η αιολική.

Η ρεπουμπλικανική αντιπολίτευση ισχυρίζεται, αντίθετα, ότι το νομοσχέδιο θα οδηγήσει σε υψηλότερους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

Το νέο σχέδιο νόμου αναμένεται να μειώσει τη ρύπανση από άνθρακα σε όλες τις δυτικές πολιτείες κατά 30 εκατομμύρια τόνους, το ισοδύναμο του να αφαιρεθούν 6,4 εκατομμύρια αυτοκίνητα από το δρόμο, αναφέρει η ανακοίνωση της Pacific Power, μίας εκ των δύο μεγάλων εταιρειών ενέργειας που παρέχουν περίπου το 70% της ηλεκτρικής ενέργειας του Όρεγκον.

Διαφήμιση