Αρχική Προγράμματα Ε.Κ.Ε. Ο τελικό του διαγωνισμού ρομποτικής “Ο Γαλαξίας μας”

Ο τελικό του διαγωνισμού ρομποτικής “Ο Γαλαξίας μας”

0
Διαφήμιση

Ο τελικός του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής αποκλειστικά για μαθητές του Δημοτικού «Ο Γαλαξίας μας», με την υποστήριξη της COSMOTE θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016, στην Ελληνογερμανική Αγωγή.

Οι ομάδες που προκρίθηκαν από Περιφερειακούς αγώνες σε όλη την χώρα θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους και θα μας κάνουν για άλλη μια φορά αισιόδοξους για το μέλλον!

Η πρωτοβουλία αυτή θεσμοθετήθηκε εξαρχής με στόχο να δώσει την ευκαιρία σε παιδιά και δασκάλους από τις 13 Περιφέρειες της χώρας, να αναπτύξουν το ταλέντο τους, τη φαντασία τους και τις επιστημονικές τους δεξιότητες για να σχεδιάσουν και να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη ρομποτική κατασκευή – μοντέλο η οποία θα προσομοιώνει το θέμα του διαγωνισμού «Ο Γαλαξίας μας».

Όπως και πέρυσι, η αξιολόγηση του έργου κάθε ομάδας, αποτελούμενης από 3 έως 6 μαθητές, θα πραγματοποιηθεί από έγκριτη επιτροπή ειδικών επιστημόνων με κριτήρια τη σύλληψη της ιδέας, τον προγραμματισμό, την κατασκευή, την παρουσίαση, τη λειτουργία της Ομάδας και το σχεδιασμένο video (animation) με τη γλώσσα προγραμματισμού Scratch.    

Η COSMOTE, που υποστηρίζει τον διαγωνισμό για δεύτερη χρονιά, πρόσφερε στις συμμετέχουσες ομάδες 100 εκπαιδευτικά πακέτα LEGO Education με οδηγίες και υλικά – τα οποία θα δοθούν με ευθύνη των Επιστημονικών Υπεύθυνων της κάθε περιφέρειας, σε συγκεκριμένα σχολεία, με βάση αξιοκρατικά κριτήρια – καθώς και τα δώρα του διαγωνισμού: 1η Ομάδα: Laptop, 2η Ομάδα: Tablet, 3η Ομάδα: Φωτογραφική Μηχανή. Χορηγός επικοινωνίας του Διαγωνισμού είναι ο ΟΤΕ TV.

Διαφήμιση