Αρχική Ειδήσεις Εκμηδένιση εκπομπών ρύπων θερμοκηπίου το 2050 στη Γερμανία

Εκμηδένιση εκπομπών ρύπων θερμοκηπίου το 2050 στη Γερμανία

0
Διαφήμιση

Η Γερμανία εξετάζει την κατάρτιση ενός σχεδίου δράσης για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 95% από τα επίπεδα του 1990 έως το 2050.

Μετά από μια δημόσια διαβούλευση που ξεκίνησε το περασμένο έτος, το υπουργείο περιβάλλοντος της χώρας αναμένεται να υποβάλει την πρόταση του στο Υπουργικό Συμβούλιο πριν από το καλοκαίρι.

«Πρόκειται για ένα τεράστιο έργο με σημαντικές συνέπειες», δήλωσε η υπουργός περιβάλλοντος Μπάρμπαρα Χέντριξ σε ένα συνέδριο στο Βερολίνο. «Δεν υπάρχει τομέας που θα αποκλειστεί από αυτή τη μετάβαση», πρόσθεσε.

Η υπουργός τόνισε τη σημασία του φιλόδοξου ορίου του περιορισμού της υπερθέρμανσης του πλανήτη στον 1,5 βαθμό Κελσίου, που συμφωνήθηκε στην περσινή σύνοδο κορυφής για το κλίμα του ΟΗΕ στο Παρίσι.

«Υπάρχουν μέρη στον κόσμο, όπου η έκταση της υπερθέρμανσης του πλανήτη μπορεί να σημάνει τη διαφορά μεταξύ επιβίωσης και καταστροφής», πρόσθεσε.

Οι εκπομπές πέρυσι ήταν 27% χαμηλότερες από τα επίπεδα του 1990, στους 908 εκατομμύρια τόνους ισοδυνάμου διοξειδίου του άνθρακα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, αφήνοντας πολύ δρόμο ακόμα για την επίτευξη του στόχου του 95%.

Ένα ιδιαίτερα ενθαρρυντικό στοιχείο ωστόσο είναι ότι το 2015, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στη Γερμανία παρείχαν το 32,5% της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, σημειώνοντας νέο ρεκόρ.

Εξάλλου, η Γερμανία αποτελεί το μεγαλύτερο δωρητή, με 3 δις ευρώ, για την πρωτοβουλία ανανεώσιμης ενέργειας στην Αφρική, η οποία έχει ως στόχο να εγκαταστήσει 10 γιγαβάτ σε όλη την ήπειρο έως το 2020.

 

Διαφήμιση