Αρχική Ειδήσεις Ευκαιρίες χρηματοδότησης για το πρόγραμμα Europlanet

Ευκαιρίες χρηματοδότησης για το πρόγραμμα Europlanet

0
Διαφήμιση

Όσοι αναζητούν χρηματοδότηση για να ξεκινήσουν ένα πρόγραμμα εκλαΐκευσης σχετικό με την Πλανητική Επιστήμη, μπορούν κιόλας να υποβάλουν την υποψηφιότητά τους στο Σχήμα Χρηματοδότησης Europlanet Outreach Funding Scheme 2016.

Επίσης όσοι έχουν εμπειρία στη διάχυση της επιστημονικής γνώσης, πάλι σε σχέση με την πλανητική επιστήμη, μπορούν να διεκδικήσουν το βραβείο «Europlanet Prize for Public Engagement 2016».

Το πρόγραμμα Europlanet προσφέρει χρηματοδότηση από 5.000 ως 15.000 ευρώ για την ενθάρρυνση καινοτόμων προγραμμάτων, που αποσκοπούν στη διάχυση της πλανητικής επιστήμης στο κοινό, καθώς και στην ενθάρρυνση των νέων να γίνουν οι μελλοντικοί διαστημικοί επιστήμονες.

Η πρόσκληση για υποβολή συμμετοχής είναι ανοικτή, με καταληκτική ημερομηνία την 30ή Απριλίου. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.europlanet-eu.org/outreach/funding-scheme.

Το Βραβείο Europlanet στοχεύει στην αναγνώριση και στην ενθάρρυνση σημαντικών ενεργειών διάχυσης της πλανητικής επιστήμης στο κοινό. Το βραβείο, που ανέρχεται σε 4.000 ευρώ, αποδίδεται κάθε χρόνο σε άτομα ή ομάδες που ανέπτυξαν καινοτόμους τρόπους διάχυσης της πλανητικής επιστήμης στο πλατύ κοινό με απτά αποτελέσματα.

Η πρόσκληση για υποβολή συμμετοχής είναι ανοικτή, με καταληκτική ημερομηνία επίσης την 30η Απριλίου. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.europlanet-eu.org/outreach/prize.

Το πρόγραμμα Europlanet 2020 Research Infrastructure χρηματοδοτείται με περίπου 10 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Horizon 2020. Ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2015 και θα διαρκέσει έως το 2019.

Η Πλανητική Επιστήμη καλύπτει την μελέτη του δικού μας ηλιακού συστήματος και συστημάτων εξωπλανητών γύρω από άλλα άστρα. Είναι ένα διεπιστημονικό πεδίο που περιλαμβάνει την αστρονομία, τη γεωφυσική, την εξερεύνηση άλλων πλανητών με ρομποτικές και επανδρωμένες αποστολές, καθώς και την αστροβιολογία και την αναζήτηση εξωγήινης ζωής.

Η συμμετοχή της Ελλάδας στο Europlanet 2020 Research Infrastructure εκπροσωπείται από το Ινστιτούτο Επιταχυντικών Συστημάτων και Εφαρμογών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Επιστημονικός υπεύθυνος είναι ο καθηγητής Ιωάννης Δαγκλής και υπεύθυνη συντονισμού η δρ. Ελένη Χατζηχρήστου, στην οποία μπορεί να απευθυνθεί κανείς για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υποβολές συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: elthchatz@gmail.com.

Διαφήμιση