Αρχική Ειδήσεις 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημόσιας Υγείας & Υπηρεσιών

11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημόσιας Υγείας & Υπηρεσιών

0

Σε κρίσιμο «σταυροδρόμι» βρίσκεται σήμερα η Δημόσια Υγεία στη χώρα μας, καθώς οι ραγδαίες κοινωνικοοικονομικές αλλαγές που συντελούνται έχουν άμεση επίπτωση στην υγεία των Ελλήνων!

Παλαιότερα νοσήματα παρουσιάζουν αξιοσημείωτες αυξομειώσεις στον επιπολασμό τους, ενώ σημαντικά αυξημένη εμφανίζεται και η συχνότητα διαφόρων λοιμώξεων.

Παράλληλα, οι παράγοντες κινδύνου για ανάπτυξη χρόνιων νόσων χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής, σε μια χρονική συγκυρία, μάλιστα, κατά την οποία τα φαινόμενα αυτά αποκτούν ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, λόγω της μεγάλης πίεσης που ασκείται στις υγειονομικές δομές της χώρας από τη διαρκώς διογκούμενη μεταναστευτική ροή.

Με αυτά τα δεδομένα, οι αρμόδιοι φορείς της Δημόσιας Υγείας και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας καλούνται σήμερα να δώσουν πολυμέτωπη «μάχη», προκειμένου να εξασφαλίσουν την μακροχρόνια διατήρηση των δεικτών υγείας των πολιτών σε υψηλά επίπεδα, καθώς η ανάγκη για αποτελεσματική φροντίδα υγείας καθίσταται, πλέον, αδήριτη.

Η φιλοσοφία αυτή διαπνέει το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημόσιας Υγείας, με τίτλο «Δημόσια Υγεία και πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας: κοινοί στόχοι», το οποίο διοργανώνει ο Τομέας Δημόσιας και Διοικητικής Υγιεινής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (Ε.Σ.Δ.Υ.), σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Δημόσιας Υγείας (Ε.Ε.Δ.Υ.), στις 21 – 23 Μαρτίου 2016 στην Αθήνα (ξενοδοχείο Divani Caravel).

Πρόκειται για ένα σημαντικό επιστημονικό γεγονός, στο οποίο θα συμμετάσχουν έγκριτοι ειδικοί και διακεκριμένοι επιστήμονες, πρωτοπόροι σε θέματα Δημόσιας Υγείας, τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς, οι οποίοι έχουν συμβάλλει αποφασιστικά στο συστηματικό σχεδιασμό αποτελεσματικών στρατηγικών για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, καθώς και για την έγκυρη σχετική ενημέρωση φορέων και πολιτών.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου έχουν προγραμματιστεί διαλέξεις, συζητήσεις σε θέματα ενδιαφέροντος και στρογγυλά τραπέζια στοχευμένα σε σύγχρονα επιστημονικά πεδία που αφορούν μεγάλο αριθμό ιατρικών ειδικοτήτων, όπως Παθολόγους, Λοιμωξιολόγους, Πνευμονολόγους, Παιδιάτρους κτλ.

Το Συνέδριο, τελεί υπό την αιγίδα της Αυτού Εξοχότητος του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλόπουλου, ο οποίος θα τιμήσει με την παρουσία του την Τελετή Έναρξης, τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016, στις 19:30 – 20:00.

Την Εναρκτήρια Ομιλία της εκδήλωσης, με θέμα «Μετανάστευση – Προσφυγιά. Συνέπειες», θα δώσει η Πρύτανης κ. Ε. Γλύκατζη-Αρβελέρ.

Στόχο του Συνεδρίου αποτελεί η συζήτηση και η ανταλλαγή απόψεων γύρω από τη χάραξη αποτελεσματικών πολιτικών παροχής υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας και πρωτοβάθμιας φροντίδας, με γνώμονα την αλληλεγγύη και την άμεση απάντηση στις υγειονομικές ανάγκες του πληθυσμού

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here