Αρχική Ειδήσεις 102 ανθρωπιστικές οργανώσεις απευθύνουν έκκληση για τη Συρία

102 ανθρωπιστικές οργανώσεις απευθύνουν έκκληση για τη Συρία

0
Διαφήμιση

Εκατόν δύο ανθρωπιστικές οργανώσεις ζήτησαν διαρκή και άνευ όρων πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας σε όλη τη Συρία. Η έκκληση αυτή έγινε την πέμπτη επέτειο από την έναρξη των συγκρούσεων στη Συρία.

Ολόκληρο το κείμενο έχει ως εξής:

«Ανθρωπιστική έκκληση για τη Συρία»

Πέμπτη επέτειος της σύγκρουσης στη Συρία: Καθώς τα μέρη της σύγκρουσης στη Συρία ξαναρχίζουν τις συνομιλίες για τον τερματισμό ενός πολέμου που εισέρχεται τώρα στην έκτη του τρομακτική χρονιά, υπάρχει ανανεωμένη ελπίδα για ειρήνη. Για ένα τέλος στη δυστυχία εκατομμυρίων αθώων.

Πριν από δύο μήνες οι οργανώσεις μας απηύθυναν έκκληση για επείγουσα πρόσβαση σε όλους εκείνους που βρίσκονται σε απελπιστική θέση στο εσωτερικό της Συρίας: για την άρση των πολιορκιών, για την πλήρη προστασία των αμάχων. Σήμερα, υπάρχουν κάποια ενθαρρυντικά σημάδια προόδου.

Η παύση των εχθροπραξιών επέτρεψε στις ανθρωπιστικές οργανώσεις να προωθήσουν επειγόντως περισσότερα τρόφιμα και άλλες προμήθειες σε κοινότητες που έχουν απελπιστική ανάγκη από βοήθεια.

Ωστόσο, η πρόσβαση πρέπει να πάει πέρα από μια προσωρινή άρση των πολιορκιών και των σημείων ελέγχου και να επιτρέπει την κίνηση σε περισσότερες αποστολές βοήθειας.

Η πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια και η ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών στη Συρία πρέπει να διατηρηθεί. Πρέπει να είναι άνευ όρων. Και θα πρέπει να περιλαμβάνει την πρόσβαση σε όλους τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη μέσα από οποιαδήποτε διαδρομή είναι απαραίτητο.

Τα μέρη αυτής της σύγκρουσης και οι διεθνείς υποστηρικτές τους πρέπει από τώρα και στο εξής να εγγυηθούν:

• Πλήρη πρόσβαση στο ανθρωπιστικό και ιατρικό προσωπικό ώστε να εκτιμήσουν την ευημερία των πολιτών σε όλες τις κοινότητες και να περιθάλψουν εκείνους που είναι άρρωστοι και τραυματισμένοι χωρίς εμπόδια ή περιορισμούς.

• Πρόσβαση σε όλη την ανθρωπιστική βοήθεια, όπως απαιτείται από το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, ώστε να φτάσει, απρόσκοπτη, σε εκείνους που τη χρειάζονται επειγόντως – συμπεριλαμβανομένων ιατρικών προμηθειών, χειρουργικού εξοπλισμού, και των αναγκαίων για τη διατροφή.

• Υποστήριξη για μια επειγόντως αναγκαία πανεθνική εκστρατεία εμβολιασμού για τα παιδιά.

Αυτές είναι πρακτικές δράσεις που θα σημάνουν τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου. Όλα τα μέρη της σύγκρουσης μπορούν να συμφωνήσουν σε αυτές, τώρα.

Και πράττοντας έτσι, μπορούν να κάνουν ένα ακόμη βήμα προς την ειρήνη. Ειρήνη για τη Συρία. Την ειρήνη που τόσο απεγνωσμένα αξίζουν όλοι οι Σύριοι.

Διαφήμιση