Αρχική Ειδήσεις Συνέχεια στην κόντρα Π. Σκουρλέτη – Eldorado

Συνέχεια στην κόντρα Π. Σκουρλέτη – Eldorado

0

«Ο υπουργός έχει το δικαίωμα να διατυπώνει πολιτικές εκτιμήσεις και να την υποχρέωση να προστατεύει το δημόσιο συμφέρον», απαντά το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος στην Eldorado Gold με αφορμή την πρόθεση του επικεφαλής της Πολ Ράιτ να καταθέσει αγωγή σε βάρος του Πάνου Σκουρλέτη.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνει ότι «όπως ο κ. Ράιτ είναι ελεύθερος να ασκεί τα δικαιώματα που του παρέχει η ελληνική έννομη τάξη, έτσι και ο υπουργός έχει το δικαίωμα, κατά την άσκηση των καθηκόντων του, να διατυπώνει πολιτικές εκτιμήσεις, αλλά και την υποχρέωση να προστατεύει το δημόσιο συμφέρον».

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής της Eldorado Gold προανήγγειλε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη μετά τις κατηγορίες του κ. Σκουρλέτη για… «σορτάρισμα».

Στις 12 Ιανουαρίου του 2016, οι μετοχές της Eldorado υποχώρησαν κατά 19% σημειώνοντας την υψηλότερη ημερήσια πτώση από τον Δεκέμβριο του 2008. Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Ράιτ, σε συνέντευξή Τύπου στην Αθήνα, είχε αναγγείλει την αναστολή των επενδυτικών πλάνων της Eldorado, στα ελληνικά ορυχεία, επιρρίπτοντας την ευθύνη στην ελληνική κυβέρνηση.

«Ο Ράιτ είναι διευθύνων σύμβουλος, είναι έξυπνος και έμπειρος. Έδωσε μία συνέντευξη Τύπου γνωρίζοντας ότι οι τιμές των μετοχών θα υποχωρήσουν σημαντικά» δήλωσε ο κ. Σκουρλέτης, μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg.

«Κατά εμένα, ο Ράιτ έπαιξε με την τιμή των μετοχών. Είπε στους φίλους του τι επρόκειτο να ανακοινώσει στη συνέντευξη Τύπου και αυτοί έσπευσαν να πουλήσουν τις μετοχές και μετά να τις αγοράσουν σε χαμηλότερες τιμές» πρόσθεσε ο Έλληνας υπουργός.

«Είμαι βέβαιος, ότι σόρταρε τις μετοχές της εταιρείας του» επανέλαβε ο κ. Σκουρλέτης, εξηγώντας ότι ο ετήσιος μισθός του, μεταξύ άλλων, είναι συνδεδεμένος με την τιμή των μετοχών της Eldorado.

Από την πλευρά της καναδικής εταιρείας, ο Εντουάρντο Μούρα, υπεύθυνος για τις δραστηριότητες της Eldorado στην Ελλάδα, δήλωσε ότι «οι κατηγορίες του κ. Σκουρλέτη στερούνται βάσης και λογικής». Σε παρόμοιου ύφους διαψεύσεις προέβη και η εκπρόσωπος της εταιρείας, Κρίστα Μουρ, η οποία έκανε λόγο για κατηγορίες «δίχως κανένα νόημα».  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here