Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Παρίσι: Ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες ενάντια στη ρύπανση

Παρίσι: Ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες ενάντια στη ρύπανση

0
Διαφήμιση

Στη δημιουργία ενός νέου προγράμματος, ενοικίασης μοτοσυκλετών προχωρά ο Δήμος Παρισιού, προκειμένου να αντιμετώπιση το μεγάλο πρόβλημα της ρύπανσης της ατμόσφαιρας.

Σύμφωνα με τις αρχές το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από το καλοκαίρι, μετά και την επιτυχημένη, τρίμηνη δοκιμαστική πιλοτική εφαρμογή, σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις.

Οι εκπρόσωποι της εταιρίας Cityscoot, που έχει αναλάβει το έργο, ανακοίνωσαν πως κατά τη διάρκεια των δοκιμών 1.200 οδηγοί πραγματοποίησαν σχεδόν 4.500 διαδρομές με 50 ηλεκτρικά μηχανάκια, με το 65% των δοκιμαστών να δηλώνει πως σκοπεύει να χρησιμοποιεί την υπηρεσία τακτικά στην καθημερινότητά τους.

Οι 1.000 ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες, οι οποίες είναι ισοδύναμες με συμβατικά μηχανάκια με κινητήρες 50 κυβικών, θα είναι διαθέσιμες για οποιονδήποτε διαθέτει το κατάλληλο δίπλωμα οδήγησης και έχει ηλικία άνω των 20 ετών.

Οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να ενοικιάζουν μοτοσυκλέτες μέσω μίας εφαρμογής στα κινητά τους τηλέφωνα, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες από τις επτά το πρωί μέχρι τη μία το βράδυ και το κόστος τους έχει οριστεί στα τρία ευρώ για κάθε 15 λεπτά χρήσης, ενώ θα μπορούν να καλύψουν 105 χιλιόμετρα ή πέντε ώρες οδήγησης.

Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό, στηρίζει πλήρως το πρόγραμμα, καθώς εξ’αρχής της θητείας της είχε θέσει ως υψηλότατη προτεραιότητάς της, τη βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών της γαλλικής πρωτεύουσας.

Διαφήμιση