Αρχική Ειδήσεις Παράδοση δύο μονάδων από τον Ισπανικό στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Παράδοση δύο μονάδων από τον Ισπανικό στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

0
Διαφήμιση

Στα Κεντρικά Γραφεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού υπεγράφη, ανάμεσα στον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιο Αυγερινό και την υπεύθυνη του κλιμακίου του Ισπανικού Ερυθρού Σταυρού κα Raquel Bernedo Pardal, η επίσημη παράδοση στον Ε.Ε.Σ. των δύο μονάδων παροχής βασικής φροντίδας υγείας, οι οποίες λειτουργούν στα νησιά της Σάμου και της Χίου υπό την εποπτεία του Ισπανικού Ερυθρού Σταυρού.

Οι μονάδες αυτές ήταν στελεχωμένες με εξειδικευμένο προσωπικό (ιατρούς και νοσηλευτές) του Ισπανικού Ερυθρού Σταυρού, ο οποίος είχε παράσχει και τον απαραίτητο τεχνικό ιατρονοσηλευτικό εξοπλισμό.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, αρχικά στελέχωνε τις συγκεκριμένες μονάδες υγείας με επαγγελματίες νοσηλευτές και υποστήριζε τη λειτουργία τους με εθελοντές του από τα κατά τόπους Περιφερειακά Τμήματα.

Εφεξής, οι δύο μονάδες περνούν στην αποκλειστική δικαιοδοσία του Ε.Ε.Σ., και συνεπώς το σύνολο των ιατρονοσηλευτικών υπηρεσιών θα παρέχεται από εξειδικευμένο προσωπικό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Ο Ισπανικός Ερυθρός Σταυρός, όπως και άλλοι Εθνικοί Σύλλογοι Ερυθρού Σταυρού ξένων κρατών (λ.χ. της Νορβηγίας, της Γερμανίας, της Δανίας, της Αγγλίας κ.α.), από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η προσφυγική κρίση, στάθηκαν στο πλευρό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Μέσω της υπογραφής διμερών συμφωνιών ενίσχυσαν την ανθρωπιστική παρέμβαση του Ε.Ε.Σ. στο πεδίο, διαθέτοντας πολύτιμο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και έμπειρο προσωπικό.

Επίσης, ο παγκοσμίου φήμης καρδιοχειρουργός κ. Αυξέντιος Καλαγκός, ιδρυτής του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Coeurs pour tous» («Καρδιές για όλους», 1998) και του ομώνυμου Ιδρύματος «Καλαγκός» (2002), καθηγητής επίσης στο πανεπιστήμιο της Γενεύης και Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Κλινικής Καρδιαγγειακής Χειρουργικής στο Νοσοκομείο της Γενεύης, επισκέφθηκε, τα Κεντρικά Γραφεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, όπου και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Σ

Στην εξαιρετικά γόνιμη συζήτηση που ακολούθησε, συζητήθηκε η προοπτική στενής συνεργασίας των δύο Οργανισμών, και ειδικότερα η δυνατότητα του Ιδρύματος “Καλαγκός” να προσφέρει εθελοντική ανθρωπιστική βοήθεια προς τον Ε.Ε.Σ., σε οποιοδήποτε επίπεδο φροντίδας κι αν χρειαστεί (λ.χ. καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις σε άπορα, ανασφάλιστα παιδιά).

Διαφήμιση