Αρχική Ειδήσεις Λεωφορείο του ΟΑΣΑ θα προσφέρει ντούς στους αστέγους!

Λεωφορείο του ΟΑΣΑ θα προσφέρει ντούς στους αστέγους!

0

Ο ΟΑΣΑ, στο πλαίσιο του κοινωνικού ρόλου που επιτελεί, έχει αναλάβει τον σχεδιασμό και τη συμμετοχή σε δράσεις που αποσκοπούν στη βελτίωση των υπηρεσιών της Πολιτείας, προς ειδικές ομάδες του πληθυσμού, οι οποίες πλήττονται ιδιαίτερα, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Προς τον σκοπό αυτό, σε συνεργασία με άλλους εμπλεκόμενους φορείς, προτίθεται να συμβάλλει για την επιτυχημένη υλοποίηση της συνέργειας παροχής των υπηρεσιών αυτών, για την ανακούφιση των συμπολιτών μας.

Πλέον συγκεκριμένα, για τη δράση περίθαλψης και ανακούφισης των αστέγων συμπολιτών μας, ο ΟΑΣΑ σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας προτίθεται να συμβάλλει άμεσα με τους ακόλουθους τρόπους :

1. Παροχή λεωφορείου, το οποίο θα διέρχεται καθημερινά από τα σημεία που υπάρχουν άστεγοι στην Αθήνα, με σκοπό την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας και πρώτων βοηθειών σε αυτούς.

Το λεωφορείο θα έχει μετασκευαστεί και θα συντηρείται, ειδικά για τον σκοπό αυτό, στην επισκευαστική βάση της ΟΣΥ, έτσι ώστε να περιλαμβάνει ντουζιέρα, χημική τουαλέτα, χώρο ιατρείου, για να είναι δυνατή η επί τόπου περίθαλψη και φροντίδα των αστέγων.

2. Σχεδιασμό της καταλληλότερης διαδρομής που θα πρέπει να ακολουθεί το λεωφορείο καθημερινά, ώστε να καλύπτονται περιοδικά όλα τα σημεία που υπάρχουν σήμερα άστεγοι πολίτες.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το λεωφορείο θα διέρχεται από τις περιοχές : Κέντρο Αθήνας (Δημαρχείο, Ζάππειο, Ακαδημίας, Αχιλλέως, Φιλοπάππου, κλπ.), Αχαρνών, Πειραιά (λιμάνι), Ελαιώνα, Αιγάλεω, Ρουφ, κλπ.

3. Στις περιοχές αυτές θα καθοριστούν από τον ΟΑΣΑ οι ακριβείς θέσεις των στάσεων, κατά μήκος της διαδρομής και θα εξασφαλιστούν οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις, ώστε να μη δημιουργούνται κυκλοφοριακά ή άλλους είδους προβλήματα.

4. Θα σχεδιαστούν από την αρμόδια Υπηρεσία μας τα δρομολόγια, οι ώρες αναχώρησης και άφιξης ανά σημείο και ανά ημέρα, καθώς και οι ώρες παραμονής σε κάθε σημείο, ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες των αστέγων.

5. Το συγκεκριμένο λεωφορείο θα ενταχθεί στο σύστημα τηλεματικής του ΟΑΣΑ, το οποίο προβλέπεται να λειτουργήσει εντός του επόμενου τριμήνου, ώστε να παρακολουθείται καθημερινά η πορεία του και να προβαίνουμε σε παρεμβάσεις άμεσες, εάν κι εφόσον χρειάζεται.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here