Αρχική Ειδήσεις Επιστροφή 18,3 εκατ. σε καταναλωτές περιοχών με μονάδες ΑΠΕ

Επιστροφή 18,3 εκατ. σε καταναλωτές περιοχών με μονάδες ΑΠΕ

0

Επιστροφή ποσού συνολικού ύψους 18,3 εκατ. ευρώ στους καταναλωτές ρεύματος στις περιοχές όπου είναι εγκατεστημένες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) προβλέπει απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Περιβάλλοντος.

Η νομοθεσία για την επιστροφή του ανταποδοτικού τέλους ισχύει από πενταετίας, ωστόσο το μέτρο δεν είχε υλοποιηθεί λόγω γραφειοκρατικών εκκρεμοτήτων που ξεπεράστηκαν ύστερα από προσπάθειες του υπουργείου.

Το ποσό που έχει συγκεντρωθεί για τη χρονική περίοδο από τον Ιούνιο του 2010 μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2014 -συνολικά 18.310.331,08 ευρώ- θα αποδοθεί μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος στους οικιακούς καταναλωτές των δημοτικών ή τοπικών κοινοτήτων εντός των διοικητικών ορίων των οποίων λειτουργών οι σταθμοί ΑΠΕ. Τα ποσά θα αναρτηθούν σε Πίνακα στην ιστοσελίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας καθώς η απόφαση προβλέπει διορία ενός μηνός για την υποβολή τυχόν ενστάσεων.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

Το συγκεκριμένο θετικό αποτέλεσμα οφείλεται στην επίμονη προσπάθεια του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όσο και συναρμόδιων υπουργείων, ώστε να επιλυθούν πολλά προβλήματα, ορισμένα από αυτά χρόνια, τα οποία καθιστούσαν ανέφικτη την απόδοση των ως άνω ποσών.

Με τη διευθέτηση των, από το 2010 ακόμη, ανοιχτών θεμάτων, ικανοποιείται ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα των τοπικών κοινωνιών. Στόχος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι να εξαντλεί τις όποιες δυνατότητες υπάρχουν, προκειμένου να επιτυγχάνει την κοινωνική «υπεραπόδοση» των μέτρων που λαμβάνει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here