Αρχική Ειδήσεις ΕΛΤΑ: Στα 0,35 λεπτά το κόστος συναλλαγών με κάρτες

ΕΛΤΑ: Στα 0,35 λεπτά το κόστος συναλλαγών με κάρτες

0
Διαφήμιση

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, με μοναδικό στόχο τη διαρκή βελτίωση των υπηρεσιών τους, προσφέρουν στους πελάτες τους την εναλλακτική δυνατότητα πραγματοποίησης μεγάλου εύρους συναλλαγών με χρεωστική, πιστωτική ή προπληρωμένη κάρτα Visa ή MasterCard σε 252 Καταστήματα του Δικτύου τους.

Η χρήση του συγκεκριμένου τρόπου πληρωμής εξασφαλίζει ταχύτητα, ασφάλεια και αξιοπιστία και είναι ευρύτατη ενόψει των προφανών και αδιαμφισβήτητων πλεονεκτημάτων για τους καταναλωτές.

Με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ανακοινώνουν ότι η χρέωση με 0,35€ των συναλλαγών που πραγματοποιούνται με τη χρήση πιστωτικής και χρεωστικής κάρτας δεν αποτελεί έσοδο των ΕΛΤΑ.

Η χρέωση αυτή, είναι το πραγματικό κόστος των ΕΛΤΑ για την εκκαθάριση των συναλλαγών με χρήση χρεωστικής/πιστωτικής κάρτας και αποδίδεται αυτούσια από τα ΕΛΤΑ στην τράπεζα – πάροχο.

Δεδομένου ότι τα ΕΛΤΑ διαθέτουν στους καταναλωτές υπηρεσίες με χαμηλό κόστος (όπως π.χ. είσπραξη λογαριασμών ΔΕΚΟ με έσοδο που διαμορφώνεται από 0,50 € ανά λογαριασμό, είσπραξη Οφειλών Δημοσίου με έσοδο από 0,20€ ανά συναλλαγή, πώληση γραμματοσήμων από 0,65€ για την αποστολή επιστολών εσωτερικού) δεν δύνανται να απορροφήσουν το κόστος εκκαθάρισης για τις συναλλαγές αυτές όταν πραγματοποιούνται με χρήση καρτών, το οποίο είναι ενιαίο και διαμορφώνεται σε 0,35€ ανά συναλλαγή.

Σε κάθε περίπτωση, ο καταναλωτής ενημερώνεται από το προσωπικό των Ταχυδρομικών Καταστημάτων και από τις σχετικές αναρτήσεις στις θυρίδες συναλλαγής για την ύπαρξη χρέωσης ποσού 0,35€, πριν από την συναλλαγή του με χρήση χρεωστικής/πιστωτικής κάρτας.

Διαφήμιση