Αρχική Ειδήσεις Drone διέσχισε τη Μάγχη για πρώτη φορά

Drone διέσχισε τη Μάγχη για πρώτη φορά

0
Διαφήμιση

Ομάδα Βρετανών ειδικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία να πετάξει drone πάνω από τη Μάγχη, διανύοντας μια απόσταση 35 χλμ.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Ocuair, πρόκειται για την πρώτη φορά που quad-copter πραγματοποιεί επίσημα τόσο μακρά πτήση.

Η πτήση έλαβε χώρα το πρωί της 16ης Φεβρουαρίου, με το μικρό αεροσκάφος να απογειώνεται από μια παραλία κοντά στο Wissant της βόρειας Γαλλίας.

Το ταξίδι ήταν προγραμματισμένο να διαρκέσει 80-90 λεπτά, ωστόσο υπήρξαν δυσκολίες, καθώς το drone έπρεπε να αποφύγει δύο μεγάλα πλοία, κάτι που περιέπλεξε τα πράγματα, καθώς τα περιθώρια απόκλισης από την πορεία ήταν μικρά.

Στα 23 χλμ, το drone έστριψε αριστερά, και ο χειριστής του έπρεπε να απενεργοποιήσει την καθοδήγηση μέσω GPS και να πάρει χειροκίνητα εξ αποστάσεως τον έλεγχο για τα τελευταία 20 λεπτά. Εν τέλει το αεροσκάφος έφτασε στον προορισμό του, καθώς οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές για τα δεδομένα της περιοχής.

Σημειώνεται πως το εν λόγω επίτευγμα έχει ιδιαίτερη σημασία σε μια περίοδο που όλο και περισσότερες εταιρείες πειραματίζονται με drones για παραδόσεις δεμάτων, όπως η Amazon και η Google.

Το drone ήταν ένα Enduro 1, με σασί σχεδιασμένο από τη βρετανική Vulcan UAV, μπαταρίες της Optipower, σύστημα ελέγχου της Jeti και ανιχνευτές GPS της Nottingham Scientific Ltd.

Διαφήμιση