Αρχική Ειδήσεις Δίπλα στους μετανάστες ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Δίπλα στους μετανάστες ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

0
Διαφήμιση

Την περασμένη Τετάρτη, 12μελές κλιμάκιο επαγγελματιών και εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού των τριών Τομέων του (Κοινωνικής Πρόνοιας, Νοσηλευτικής, Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών) διέθεσε ανθρωπιστικό υλικό (500 θερμικές κουβέρτες, 1200 μπουκάλια νερό 500 ml, 500 υπνόσακους) σε φιλοξενούμενους πρόσφυγες και μετανάστες του Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας στον Ελαιώνα.

Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Έκτακτης Έκκλησης Στήριξης για την κάλυψη επειγουσών ανθρωπιστικών αναγκών στην Ελλάδα, που έχει απευθύνει στην κοινότητα η Διεθνής Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC).

Παράλληλα, εκπαιδευμένοι εθελοντές του Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού βρέθηκαν στον παιδότοπο του Κέντρου, υλοποιώντας πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας για τα παιδιά των φιλοξενουμένων προσφύγων και μεταναστών (ομαδικό παιχνίδι, ζωγραφική, κατασκευές, αθλητικές δραστηριότητες κ.ά.).

Το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών θα πραγματοποιείται σε εβδομαδιαία βάση, κάθε Τετάρτη και ώρα 12:00-14:00, από ομάδα εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας με συγκεκριμένες δεξιότητες (ψυχολόγο, θεατρολόγο, εκπαιδευτικό κ.ά).

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ανθρωπιστική βοήθεια (ξηρά τροφή, είδη ατομικής υγιεινής, κουβέρτες, σακίδια πλάτης, εμφιαλωμένο νερό) σε 160 πρόσφυγες και μετανάστες (άτομα και οικογένειες), στην είσοδο του κτιρίου του επί της οδού Γ΄ Σεπτεμβρίου 21 (πρώην Σταθμός Α’ Βοηθειών).

Στη διανομή συμμετείχε κλιμάκιο από εθελοντές και προσωπικό των Τομέων Κοινωνικής Πρόνοιας, Νοσηλευτικής, Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Ε.Ε.Σ.

Κοινωνικοί λειτουργοί του Ε.Ε.Σ. ενημέρωναν τους πρόσφυγες για τους χώρους Υποδοχής και Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών που λειτουργούν στην Αθήνα, καθώς και για την Τηλεφωνική Γραμμή Υποστήριξης και Πληροφόρησης Προσφύγων του Ε.Ε.Σ.

Παράλληλα, προσωπικό της Υπηρεσίας Αναζητήσεων Ε.Ε.Σ. ενημέρωσε τους πρόσφυγες για το Πρόγραμμα Επανασύνδεσης Οικογενειών και διένειμε σχετικό μεταφρασμένο υλικό στη μητρική γλώσσα τους.

Η δράση θα επαναληφθεί το αμέσως προσεχές διάστημα με βάση την καταγραφή των νέων αναγκών που θα προκύψουν.

Διαφήμιση