Αρχική Καταστροφές Χιόνια, παγωνιά και βροχές σε όλη την χώρα

Χιόνια, παγωνιά και βροχές σε όλη την χώρα

0
Διαφήμιση

Στην… κατάψυξη έχει μπει η χώρα με έντονα καιρικά φαινόμενα να πλήττουν πολλές περιοχές της Ελλάδας. Αρκετές πόλεις έχουν ντυθεί στα λευκά, ενώ σοβαρά προβλήματα εντοπίζονται από ισχυρές βροχοπτώσεις.

Χιόνια, βροχή και κρύο στην Αττική

Τα έντονα φαινόμενα θα αρχίσουν να πλήττουν την Αττική από το βράδυ της Κυριακής και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση. Σε ορισμένες περιοχές μάλιστα ο υδράργυρος θα αγγίξει τους μηδέν βαθμούς κελσίου, ενώ δεν αποκλείεται οι Αθηναίοι να δουν άσπρη μέρα σήμερα

Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως 7 μποφόρ. Τις βραδινές ώρες της Δευτέρας θα σημειωθούν ασθενείς βροχές στο κέντρο της Αθήνας, ενώ η χιονόπτωση θα συνεχιστεί στα βόρεια του νομού.

Χιόνια και παγωνιά στην Θεσσαλονίκη

Στην Θεσσαλονίκη, σήμερα θα σημειωθούν νεφώσεις με χιονόνερο ή χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 4 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις με χιονοπτώσεις και στα παραθαλάσσια χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 3 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την Δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά – ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια θα σημειωθούν νεφώσεις με χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά – ημιορεινά και χιονόνερο σε πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν νεφώσεις με χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά και βροχές ή χιονόνερο. Οι άνεμοι στην Κρήτη θα πνέουν δυτικοί έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις με χιονόνερο ή χιονόπτωση στα βόρεια και βροχές ή διάσπαρτες καταιγίδες στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ και βαθμιαία στα βόρεια έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -1 έως 6 βαθμούς Κελσίου και στα νότια από 4 έως 13 βαθμούς 6 Κελσίου.

Παγωνιά την Τρίτη

Την Τρίτη ο καιρός βελτιώνεται, ωστόσο θα επικρατεί πολύ παγωνιά κυρίως το πρωί. Στην Φλώρινα το θερμόμετρο θα δείξει -12 βαθμούς κελσίου, στην Ξάνθη και το Καρπενήσι το θερμόμετρο θα δείξει -7 βαθμούς κελσίου, στην Έδεσσα, την Καστοριά και την Κοζάνη το θερμόμετρο θα δείξει -6 βαθμούς κελσίου, στα Τρίκαλα και τα Γρεβενά το θερμόμετρο θα δείξει -4 βαθμούς κελσίου, ενώ στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη το θερμόμετρο θα δείξει -1 βαθμούς κελσίου.

Διαφήμιση