Αρχική Καταστροφές Τραυματισμένη φώκια βγήκε στις ακτές του Παλαιού Φαλήρου

Τραυματισμένη φώκια βγήκε στις ακτές του Παλαιού Φαλήρου

0

Μια τραυματισμένη φώκια έκανε την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες στις ακτές των νοτίων προαστίων και εθεάθη στο Παλαιό Φάληρο.

Σύμφωνα με τη MOm/Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας, η παρουσία της συγκεκριμένης φώκιας είναι σε γνώση της εδώ και μία εβδομάδα.

Πρόκειται για ενήλικη φώκια, που ήταν τραυματισμένη στο ένα πτερύγιο της ουράς της. Στο σημείο μετέβησαν μέλη της οργάνωσης, ενώ, όπως έγινε γνωστό, η φώκια μπήκε ξανά στη θάλασσα.

Η οργάνωση απευθύνει έκκληση στους πολίτες να μην πειράζουν τον Κοσμά, όπως έχει «βαφτίσει» τη φώκια. Όπως επισημαίνει, είναι ταλαιπωρημένος, με ένα πρόσφατο άσχημο τραύμα στο πίσω αριστερό του πτερύγιο, έχει χάσει πολύ βάρος και είναι μάλλον προχωρημένης ηλικίας.

Η MOm παρακολουθεί την κατάστασή του και ήδη έχει χορηγηθεί στο ζώο κατάλληλη δόση αντιβίωσης μακράς διάρκειας. Οι φώκιες σε αντίθεση με τα δελφίνια βγαίνουν τακτικά στη στεριά για να ξεκουραστούν, όπου μπορούν να παραμείνουν χωρίς πρόβλημα για πολλές ώρες.

Γι΄ αυτό, η Mom απευθύνει έκκληση στους πολίτες, αν αντιληφθούν την ύπαρξή του Κοσμά σε κάποια παραλία, να τηρήσουν τις παρακάτω οδηγίες:

  1. Μην πλησιάσετε τη φώκια σε απόσταση μικρότερη των 30 μέτρων. Αν το επιθυμείτε παρατηρήστε την από απόσταση με ησυχία και φωτογραφίστε την, καθώς έχετε την ευκαιρία να παρατηρήσετε ένα από τα σπανιότερα θηλαστικά στον πλανήτη και το μοναδικό είδος φώκιας της Μεσογείου.
  2. Σε καμιά περίπτωση μην προσπαθήσετε να την αναγκάσετε να γυρίσει πίσω στη θάλασσα και προπάντων μην τη βρέξετε. Το ζώο έχει επιλέξει να βρίσκεται στη στεριά γιατί έχει ανάγκη από ξεκούραση και ησυχία.
  3. Μην αφήσετε παιδιά να τρέξουν κοντά στη φώκια και να την αγγίξουν. Είναι επικίνδυνο, καθώς το ζώο θα ενοχληθεί και θα τρομάξει και υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να προσπαθήσει να δαγκώσει.                Σκεφθείτε ότι το άσχημο τραύμα που έχει το ζώο (λείπει ολόκληρο κομμάτι από το πίσω του πτερύγιο) πιθανότατα προκλήθηκε από το δάγκωμα άλλου αρσενικού ζώου, άρα έχετε έτσι μια εικόνα για τη ζημιά που μπορούν να προκαλέσουν τα δόντια μιας ενήλικης φώκιας.
  4. Μην αφήσετε κατοικίδια ζώα να το πλησιάσουν.
  5. Διώξτε αδέσποτα ζώα μακριά του.
  6. Ενημερώστε μας για τη θέση του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here