Αρχική Ενέργεια Προχωρά το σχέδιο επέκτασης των ΕΛΤΑ στην αγορά ενέργειας

Προχωρά το σχέδιο επέκτασης των ΕΛΤΑ στην αγορά ενέργειας

0
Διαφήμιση

Εν αναμονή της λήψης σχετικής άδειας από τη ΡΑΕ, καθώς ο φάκελος υπεβλήθη για αδειοδότηση τον Δεκέμβριο τελούν τα ΕΛΤΑ προκειμένου να επεκταθούν στη λιανική αγορά ενέργειας. Επιπλέον, θα διεκδικήσουν το νέο Εμπορευματικό Κέντρο στο Θριάσιο, στο πλαίσιο του διαγωνισμού που προκήρυξε η ΓΑΙΑΟΣΕ.

«”Το επιχειρησιακό πρόγραμμα, τα νέα προϊόντα και η αναδιοργάνωση μπορούν να φέρουν επαρκή κερδοφορία», υποστήριξε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ Κωστής Μελαχροινός, ενώ πρόσθεσε πως «σε πλήρη ανάπτυξη τα νέα προϊόντα και η ενέργεια θα φέρουν πάνω από 300 εκατ. ευρώ κέρδη στην πενταετία».

Ο επικεφαλής των ΕΛΤΑ ανακοίνωσε πως η εταιρία πρόκειται να συμμετάσχει σε κοινοπραξία που θα διεκδικήσει το νέο Εμπορευματικό Κέντρο στο Θριάσιο, στο πλαίσιο του διαγωνισμού που προκήρυξε η ΓΑΙΑΟΣΕ.

Όμως για να προχωρήσει το σχέδιο επέκτασης των ΕΛΤΑ στη λιανική αγορά ενέργεια απαιτείται η λήψη της σχετικής άδειας από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), με τον κ. Μελαχροινό να υποστηρίζει πως η διαδικασία προχωρά κανονικά. «Ο φάκελος υπεβλήθη για αδειοδότηση τον Δεκέμβριο στη ΡΑΕ. Μετά τη διαβούλευση δεν έχει υπάρξει παρατήρηση, ένσταση και τρέχουν οι χρόνοι», εξήγησε.

Ο ίδιος μίλησε για παροχή συνδυασμένων υπηρεσιών, χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες. Η επέκταση των ΕΛΤΑ στην ενέργεια, κατά τον κ. Μελαχροινό, συμβάλλει στην κάλυψη του μνημονιακού στόχου για περιορισμό των μεριδίων της ΔΕΗ ΔΕΗ -5,17%, ενώ καλύπτει κενά που οι εναλλακτικοί πάροχοι δεν μπορούν να καλύψουν.

«Βρισκόμαστε σε όλα τα σημεία, σε όλη την Ελλάδα. Στόχος μας είναι η ωφέλεια του καταναλωτή και ο συνδυασμός υπηρεσιών από τις ήδη παραγώμενες από τα ΕΛΤΑ προς τους μελλοντικούς πελάτες. Εμείς θα απευθυνθούμε στους καταναλωτές-πελάτες της χαμηλής τάσης πανελλαδικά. Αποφεύγεται η εκχώρηση μιας ολόκληρης περιοχής ή μεγάλης κατηγορίας πελατών συγκεκριμένης κατανάλωσης με ότι επιπτώσεις έχει αυτό και για τους παραγωγούς και για τους πελάτες. Την ίδια στιγμή θα υπάρχει η βεβαιότητα στους πελάτες μας πως τα ΕΛΤΑ στους 3 αιώνες που βρίσκονται και δραστηριοποιούνται δεν πρόκειται να εξαφανιστούν».

Διαφήμιση