Αρχική Καταστροφές Πωλούνται χωρίς έλεγχο ελέφαντες στην Κίνα από τη Ζιμπάμπουε

Πωλούνται χωρίς έλεγχο ελέφαντες στην Κίνα από τη Ζιμπάμπουε

0
Διαφήμιση

Αποκλειστικό οπτικοακουστικό υλικό του National Geographic έδειξε πρόσφατα ελέφαντες, που είχαν χωριστεί από τις μητέρες τους, να αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα υγείας και να αγνοούνται από τους ανθρώπους που τα φρόντιζαν, οι οποίοι συχνά τα κακοποιούσαν.

Παρ’ όλα αυτά, οι αρχές της Ζιμπάμπουε αποφάσισαν την επέκταση του προγράμματος και μάλιστα χαρακτήρισαν τους κινεζικούς ζωολογικούς κήπους ως «καλύτερο και ασφαλέστερο περιβάλλον».

Η κυβέρνηση της Ζιμπάμπουε αποφάσισε να εξάγει ακόμα περισσότερους άγριους ελέφαντες σε αιχμαλωσία στην Κίνα, παρά τις αναφορές για κακομεταχείριση και αμέλεια των 24 νεαρών ζώων που αερομεταφέρθηκαν πέρυσι από το Εθνικό Πάρκο Χουάνγκε στην ασιατική χώρα.

«Είμαστε ευχαριστημένοι που νεαρά ζώα της Αφρικής φιλοξενούνται καλά στην Κίνα. Είμαστε πρόθυμοι να εξάγουμε ακόμα περισσότερα τα επόμενα χρόνια, δεδομένου ότι θα βοηθήσει στη διατήρηση των άγριων ζώων», δήλωσε η Όπα Μουτσινγκίρι, υπουργός Περιβάλλοντος, Υδάτων και Κλίματος της αφρικανικής χώρας.

Ωστόσο, οι ειδικοί διαφωνούν, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει προοπτική επιστροφής των ζώων στο φυσικό τους κλίμα, επομένως δεν υφίσταται κάποιο όφελος για τη διατήρηση του είδους.

Επίσης, οι ελέφαντες συνηθίζουν να καλύπτουν αποστάσεις 75 χιλιομέτρων κάθε μέρα, γεγονός που είναι απαραίτητο για την υγεία τους.

Αντίθετα, οι ελέφαντες σε ζωολογικούς κήπους είναι υπέρβαροι σε ποσοστό 40 τοις εκατό και εμφανίζουν αφύσικες συμπεριφορές και προβλήματα στα πόδια, έναν από τους κύριους λόγους θνησιμότητας των ελεφάντων σε αιχμαλωσία.

Δυστυχώς η κατάσταση εντός της Ζιμπάμπουε δεν είναι η καλύτερη για τους ελέφαντες, με 78 ζώα να δηλητηριάστηκαν με κυανιούχες ουσίες μόνο τον περασμένο Οκτώβριο, και πάνω από 300 το 2013.

Το Εθνικό Πάρκο Χουάνγκε φιλοξενεί 53.000 ελέφαντες, αλλά η βέλτιστη χωρητικότητά του υπολογίζεται στους 25.000.

Διαφήμιση