Αρχική Ειδήσεις Οι εκστρατείες ecomobility και free mobility της νέας περιόδου

Οι εκστρατείες ecomobility και free mobility της νέας περιόδου

0

Για 13η συνεχόμενη χρονιά θα υλοποιηθεί και φέτος η Εκστρατεία ECOMOBILITY, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας συμμετοχής ομάδων Γυμνασίων από όλη τη χώρα. Παράλληλα, θα διεξαχθεί και φέτος για δεύτερη χρονιά η Εκστρατεία FREE OBILITY με τη συμμετοχή ομάδων μαθητών από Ειδικά Σχολεία.

Όλες οι ομάδες των μαθητών θα καταθέσουν προτάσεις για την Οικολογική και Ανεμπόδιστη Μετακίνηση, στη διάρκεια του διμήνου Φεβρουαρίου-Μαρτίου, σε ειδικές εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν σε 35 πόλεις μας.

Την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, στην Ξενοδοχείο KING GEORGE, θα φιλοξενηθεί η ειδική εκδήλωση για την Αναγγελία των Εκστρατειών, όπου θα ανακοινωθούν οι πόλεις που θα διοργανωθούν οι εκδηλώσεις, τα Γυμνάσια και τα Ειδικά Σχολείο που συμμετέχουν, καθώς και τα στοιχεία της φετινής περιόδου.

Η ενημέρωση θα γίνει από την κα Μαριέττα Γιαννάκου Πρόεδρο της Επιτροπής Οργάνωσης του FREE MOBILITY, τον κ. Θάνο Βλαστό μέλος ΔΣ του ECOCITY και Πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής της Εκστρατείας, τον κ. Μιχάλη Πετράκη μέλος ΔΣ του ECOCITY και τον κ. Πέτρο Κρητικό Υπεύθυνο της Επιτροπής Οργάνωσης Κεντρικής Ελλάδας.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν, επίσης, τα Επιστημονικά Ιδρύματα, οι Οργανισμοί και οι Κοινωνικοί Φορείς που συνεργάστηκαν στη μεγαλύτερη συστράτευση που γίνεται στη χώρα μας, για την ευαισθητοποίηση των νέων και την αλλαγή συμπεριφορών μετακίνησης στις πόλεις της χώρας.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα της πρώτης περιόδου της εκστρατείας FREE MOBILITY, που έγινε πέρσι και προκάλεσε ξάφνιασμα στις τοπικές κοινωνίες, με τις παρουσιάσεις των ομάδων μαθητών με κινητικές δυσκολίες.

Η κοινωνική αδιαφορία και η έλλειψη αυτοσεβασμού μερίδας πολιτών, έχει προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα εμποδισμού της ελεύθερης μετακίνησης, καταπατώντας την αρχή της ισότητας και των δικαιωμάτων των πεζών, εγκλωβίζοντας συνανθρώπους μας με ειδικές ανάγκες.

Η διοργάνωση της νέας περιόδου τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και του Υπουργείου Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού. Επίσης συνεργάζονται το Υπουργείο Υγείας, η Περιφέρεια Αττικής και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.

Πληροφορίες σχετικά με την εκστρατεία, μπορείτε να βρείτε στον ειδικό δικτυακό τόπο που έχει δημιουργήσει το ECOCITY στη διεύθυνση www.ecomobility.gr καθώς και στη σελίδα facebook https://www.facebook.com/EcomobilityGR

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here