Αρχική Προγράμματα Ε.Κ.Ε. Η Schneider Electric προσφέρει 10 δις ευρώ για την προστασία του περιβάλλοντος

Η Schneider Electric προσφέρει 10 δις ευρώ για την προστασία του περιβάλλοντος

0
Διαφήμιση

Η Schneider Electric, παγκόσμιος ειδικός στην ενεργειακή διαχείριση και τις εφαρμογές αυτοματισμού, ανακοίνωσε ότι, στο πλαίσιο της εκστρατείας Data for Climate Action του ΟΗΕ, σχεδιάζει να ανοίξει την πρόσβαση στα δεδομένα της πλατφόρμας μετεωρολογικών στοιχείων, WeatherSentry.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, η Schneider Electric είχε ανακοινώσει την ολοκλήρωση του έργου διασύνδεσης περισσότερων από 4.000 Μετεωρολογικών Σταθμών που βρίσκονται εγκατεστημένοι σε διάφορες απομακρυσμένες περιοχές των ΗΠΑ, μέσα από το οποίο θα δημιουργηθεί μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τον τρόπο μεταβολής του καιρού στις αγροτικές περιοχές ολόκληρης της Αμερικής.

Αυτά ακριβώς τα δεδομένα, μετά και την τελευταία απόφαση της εταιρείας, γίνονται διαθέσιμα σε ολόκληρη την παγκόσμια κοινότητα. Η ανακοίνωση έγινε σε μια σημαντική χρονική στιγμή, λίγες ημέρες πριν τη Συνάντηση των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή (COP21).

Ως εταιρεία με ηγετική θέση στην τεχνολογία που χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση του καιρού και τις μετεωρολογικές προγνώσεις, η Schneider Electric προσφέρει πρόσβαση σε πολύτιμες πληροφορίες, οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν προκειμένου να αναπτυχθούν λύσεις που θα επιτρέπουν την πρόβλεψη των επιπτώσεων που έχουν οι μεταβολές του καιρού στη γεωργία, τη βελτίωση των καλλιεργούμενων εδαφών και την αύξηση της αγροτικής παραγωγής, όλα ιδιαιτέρως κρίσιμα για πολλές αναπτυσσόμενες χώρες του κόσμου.

Η Schneider Electric, η οποία στη Βόρεια Αμερική διαθέτει ένα ιδιόκτητο δίκτυο με περισσότερους από 4.000 σταθμούς WeatherSentry, εξετάζει πλέον τη δυνατότητα επέκτασης του δικτύου αυτού σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Η Schneider Electric αναγνωρίζει τη σημασία των big data στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, στην προστασία και την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής, αλλά και στην έρευνα σχετικά με το πώς οι μετεωρολογικές συνθήκες επιδρούν στην παγκόσμια παραγωγή τροφίμων», δήλωσε ο κ. Ron Sznaider, Επίτιμος αντιπρόεδρος στο τμήμα Cloud Services της Schneider Electric.

«Στο πλαίσιο της πρόσφατης δέσμευσης για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, αλλά και του American Business Act on Climate, όπου δεσμευτήκαμε να επενδύσουμε 10 δισεκατομμύρια ευρώ μέσα στην επόμενη δεκαετία σε δραστηριότητες R&D για την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων σχετικών με τη βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος, αναλαμβάνουμε να συνεργαστούμε με την παγκόσμια ερευνητική κοινότητα για την καλύτερη εφαρμογή της τεχνολογίας των big data analytics στη μετεωρολογία και τη γεωργία».

Επιπλέον, η Schneider Electric δεσμεύεται να συνεργαστεί με ερευνητές από ολόκληρο τον κόσμο για την καλύτερη αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει η πλατφόρμα της εταιρείας για την ανάπτυξη προγνώσεων που καλύπτουν ανάγκες συγκεκριμένων ομάδων ή κλάδων.

Η Schneider Electric συμμετέχει, μαζί με άλλες ιδιωτικές επιχειρήσεις και υπό την καθοδήγηση του ΟΗΕ, σε μία εκστρατεία η οποία επικεντρώνεται στην κοινή χρήση πληροφοριών και δεδομένων που μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

 

Διαφήμιση