Αρχική Υγεία - Διατροφή Η έγκαιρη διάγνωση της ιγμορίτιδας μας γλιτώνει από το χρόνιο βήχα

Η έγκαιρη διάγνωση της ιγμορίτιδας μας γλιτώνει από το χρόνιο βήχα

0

Μελέτη που έκαναν οι επιστήμονες της  Mayo Clinic των ΗΠΑ διαπίστωσε ότι η ορθή και άμεση διάγνωση της ιγμορίτιδας γλιτώνει τους ασθενείς από την ταλαιπωρία του χρόνιου βήχα.

Οι επιστήμονες εξέτασαν με αξονική τομογραφία 672 ασθενείς με χρόνιο βήχα και βρήκαν ότι είχαν παθολογικά σημεία στα ιγμόρεια τους, γεγονός που τεκμηρίωνε την ύπαρξη ιγμορίτιδας.

Διέγνωσαν επίσης ότι, όσο πιο σοβαρά ήταν τα παθολογικά σημεία τόσο μεγαλύτερη ήταν η πιθανότητα ο ασθενής να αποκτήσει χρόνιο βήχα.

Επιπλέον, σημείωσαν ότι η κλινική εξέταση μύτης και στόματος δεν ήταν σε θέση να προβλέψουν τις σημαντικές ανωμαλίες των ιγμορείων και μόνο με αξονική τομογραφία αυτό γινόταν ευκρινές.

Οι επιστήμονες επιπλέον, διαπίστωσαν ότι κάποιοι από τους συμμετέχοντες στη μελέτη έπασχαν από χρόνιο βήχα πάνω από 4 χρόνια, χωρίς να έχει διαγνωστεί η ύπαρξη ιγμορίτιδας. Όταν τελικά έγινε αυτό τότε η ιγμορίτιδα αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά και ο βήχας υποχώρησε άμεσα.

Όπως ανέφεραν, η θεραπεία της ιγμορίτιδας είναι πολύ σημαντική για την αποφυγή του χρόνιου βήχα ο οποίος ταλαιπωρεί αφάνταστα τον ασθενή, όμως για να γίνει αυτό θα πρέπει να διαγνωσθεί η ιγμορίτιδα.

Συχνά, όπως είπαν, οι θεράποντες ιατροί συγχέουν την ύπαρξη ιγμορίτιδας με αυτή της ρινίτιδας και γι’ αυτό οι θεραπείες που δίδονται στον ασθενή δεν είναι αποτελεσματικές και καταλήγει να έχει αυτό τον επίμονο χρόνιο βήχα.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here