Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Για πρώτη φορά στα χρονικά φωτοβολταϊκή μονάδα σε ελληνικό πλοίο

Για πρώτη φορά στα χρονικά φωτοβολταϊκή μονάδα σε ελληνικό πλοίο

0
Διαφήμιση

Η μονάδα εγκαταστάθηκε στο «Blue Star Delos» και σύμφωνα με τεχνικούς της εταιρείας, το σύστημα που είναι μια ειδική κατασκευή και αυτή τη στιγμή η λειτουργία του έχει δοκιμαστικό χαρακτήρα, δεν καλύπτει -προς το παρόν- ηλεκτρικά μέρη του πλοίου.

Η συγκεκριμένη μονάδα δοκιμάστηκε επί 12 μήνες σε ακραίες καιρικές συνθήκες της θάλασσας, όπως ο αέρας και η αλμύρα και έδωσε εξαιρετικά υποσχόμενα αποτελέσματα αντοχής των υλικών του.

Mάλιστα βραβεύθηκε στην Ολλανδία για την εξαιρετική επίδοσή του.

Στόχος των τεχνικών της Blue Star Ferries είναι η συγκεκριμένη μονάδα μετά από αναβάθμιση να μπορεί να δώσει 50 και στη συνέχεια 100 κιλοβάτ καλύπτοντας σημαντικά μέρη στον ηλεκτροφωτισμό του πλοίου.

Ο όμιλος Attica Group στον οποίο ανήκει η Blue Star Ferries έχει ήδη αποφασίσει την περαιτέρω αναβάθμιση του συστήματος, ενώ μελετάται η επέκτασή του και σε άλλα πλοία του Ομίλου, με στόχο να εκμεταλλευτεί τα οφέλη που παρέχει η συγκεκριμένη τεχνολογία, όπως μηδενική ρύπανση, αθόρυβη λειτουργία και μικρό κόστος συντήρησης.

Η παρεχόμενη ενέργεια υπολογίζεται ότι θα είναι σε θέση να καλύπτει μέρος των αναγκών του πλοίου με αποτέλεσμα τη μείωση χρήσης των ηλεκτρογεννητριών του, τη συνεπαγόμενη κατανάλωση καυσίμων καθώς και τις εκπομπές αέριων ρύπων.

Για την εγκατάσταση της φωτοβολταϊκής μονάδας η Blue Star Ferries συνεργάζεται ήδη από τον Οκτώβριο του 2014 με την Eco Marine Power (EMP) και την ιαπωνική Kei System.

Διαφήμιση