Αρχική Ειδήσεις 80 σκυλάκια βρήκαν φρικτό θάνατο σε κολαστήριο της Κοζάνης!

80 σκυλάκια βρήκαν φρικτό θάνατο σε κολαστήριο της Κοζάνης!

0
Διαφήμιση

Τις τελευταίες ημέρες, η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία κοινοποίησε μια απίστευτη καταγγελία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, 130 ενήλικα και ανήλικα ζώα που φιλοξενούνταν στο δημοτικό καταφύγιο της Κοζάνης βρήκαν φρικτό θάνατο…

Ο δήμαρχος της πόλης, που να σημειωθεί ότι προέρχεται από τους Οικολόγους Πράσινους και εκλέχθηκε με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, μήνυσε τους φιλόζωους που κατήγγειλαν το γεγονός, γιατί ισχυρίστηκε ότι τα ζώα που πέθαναν δεν ήταν 130, αλλά 80.

Εκ των οποίων, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, μόλις 10 ζώα ήταν ενήλικα, ενώ τα υπόλοιπα 70 ήταν κουτάβια, όπου ο θάνατός τους δεν οφείλεται σε κακοποίηση ή εγκατάλειψη, αλλά σε προσβολή από κάποιο μικρόβιο!

Οι καταγγελίες των φιλόζωων δεν αφορούν μόνον στους θανάτους, αλλά και στον υποσιτισμό των ζώων, που, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, ταΐζονται όταν και εφόσον ο δήμος στείλει τροφές στο τοπικό καταφύγιο…

Οι φιλοζωικές οργανώσεις παντού στην Ελλάδα προσφέρουν ένα τεράστιο κοινωνικό έργο. Με ανιδιοτέλεια. Με δικά τους χρήματα σιτίζουν, στειρώνουν και φροντίζουν χιλιάδες αδέσποτα ζώα που κάποιοι ασυνείδητοι επέλεξαν να παρατήσουν στον δρόμο.

Ορισμένοι δήμοι κάνουν το ίδιο. Προσπαθούν με τις μικρές τους δυνάμεις (αλλά και με τη φορολογία που επιβάλλεται σε κάθε ιδιοκτήτη κατοικίδιου) να προσφέρουν λίγη τροφή, λίγο νερό και μια στοιχειώδη ιατρική περίθαλψη σε όσα ζώα εγκαταλείφθηκαν στη μοίρα τους από «ευαίσθητους» συμπολίτες δεν είναι εύκολο να εξηγηθεί πώς χάθηκαν 80 (τουλάχιστον) ψυχούλες, από «μικρόβιο», όταν οι δημότες πληρώνουν κτηνιατρικές υπηρεσίες, ακριβώς για να προστατεύονται τα αδέσποτα ζώα, από αντίστοιχα μικρόβια και ασθένειες.

“Δεν θα ήταν ντροπή για τον δήμαρχο να ζητούσε βοήθεια από την πολιτεία, αν δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Ντροπή αντιθέτως είναι η κατάσταση που βρίσκεται το δημοτικό κυνοκομείο της πόλης, όπως πιστοποιείται και από σχετικό φωτογραφικό υλικό…..”, καταλήγει σε ανακοίνωσή της η Φιλοζωική Ομοσπονδία.

Διαφήμιση