Αρχική Ειδήσεις 30 χρόνια διαδήλωνε έξω από το Λευκό Οίκο!

30 χρόνια διαδήλωνε έξω από το Λευκό Οίκο!

0

Ήταν μια από τις πιο γνώριμες μορφές της Ουάσιγκτον, αφού κάθε μέρα για δεκαετίες διαμαρτυρόταν ειρηνικά έξω από τον Λευκό Οίκο.

Ο λόγος για την Ισπανίδα Concepcion Picciotto, η οποία έφυγε από την ζωή στις 25 Ιανουαρίου σε ηλικία 80 χρονών.

Η Picciotto ξεκίνησε να ξημεροβραδιάζεται έξω από τον Λευκό Οίκο από το 1981, όταν γνώρισε τον ακτιβιστή Γουίλιαμ Τόμας. Οι δυο τους διαμαρτύρονταν κατά της διάδοσης των πυρηνικών όπλων.

Ο σύντροφος και συνοδοιπόρος της έφυγε από τη ζωή το 2009 και από τότε η ίδια συνέχισε τον αγώνα της. Μάλιστα τα αμερικανικά Μέσα κάνουν λόγο για τον άνθρωπο με την μεγαλύτερη πράξη πολιτικής διαμαρτυρίας στην ιστορία των ΗΠΑ.

Έξω από την σκηνή που είχε στήσει στο πάρκο Λαφαγιέτ, η Picciotto, έχει πάντα πλακάτ στα οποία αναγράφονταν τα αιτήματά της.

Εγκαταλείποντας την μόνο για τις απαραίτητες ανάγκες, έγινε κάτι σαν τουριστική ατραξιόν, ενώ οι κάτοικοι και όσοι εργάζονταν στην Αμερικανική πρωτεύουσα την αποκαλούσαν είτε Κόνι είτε Κοντσίτα. Φυσικά η δράση της έγινε και γνωστή σε αρκετούς προέδρους μια και ακτιβίστρια διεκδικούσε διαρκώς μία συνάντηση μαζί τους.

To 2005 μιλώντας στο Dcist δήλωσε ότι αυτό που παρακινούσε τις διαμαρτυρίες της ήταν η διαφθορά και το γεγονός ότι πίστευε έφεραν ευθύνη όλοι οι πρόεδροι.

Η σκηνή πάντως μαζί με τα πλακάτ της Picciotto απομακρύνθηκαν μόνο σε δύο περιπτώσεις το 2013 όταν έμειναν αφύλαχτα. Και στις δύο περιπτώσεις όμως η υπηρεσία που τα αφαίρεσε της τα επέστρεψε.

 

Πηγή: crashonline

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here