Αρχική Ειδήσεις Χρονιά ισχυρής ανάπτυξης για τα δίκτυα Νέας Γενιάς το 2015

Χρονιά ισχυρής ανάπτυξης για τα δίκτυα Νέας Γενιάς το 2015

0

Αναβαθμισμένες ταχύτητες internet σταθερής και κινητής, καθώς και νέες υπηρεσίες προσφέρει ο Όμιλος ΟΤΕ στους καταναλωτές, δημιουργώντας σήμερα τα δίκτυα του μέλλοντος. Ο Όμιλος παραμένει με διαφορά ο μεγαλύτερος επενδυτής σε νέες τεχνολογίες και υποδομές στην Ελλάδα, με τις επενδύσεις του μόνο τα τελευταία πέντε χρόνια, να ξεπερνούν τα €2 δισ.

2015: Συνεχής ανάπτυξη VDSL, 4G και 4G+

Ο Όμιλος ΟΤΕ πέτυχε όλους τους στόχους που είχε θέσει στην αρχή της χρονιάς όσον αφορά στην ανάπτυξη δικτύων Νέας Γενιάς για παροχή νέων υπηρεσιών και ακόμα μεγαλύτερων ευρυζωνικών ταχυτήτων, σε ακόμα περισσότερους καταναλωτές, με εξαίρεση τη διάθεση υπηρεσιών Vectoring για ταχύτητες internet έως 100 Mbps, όπου ακόμα αναμένει την έγκριση της Ρυθμιστικής Αρχής.

Στην κινητή τηλεφωνία, μέσα στο 2015 αύξησε την πληθυσμιακή κάλυψη 4G σε 80%, προσφέροντας σε ακόμη περισσότερους καταναλωτές υπερυψηλές ταχύτητες mobile internet, παραμένοντας Νο1 σε πληθυσμιακή κάλυψη με μεγάλη διαφορά από τον ανταγωνισμό.

Στις αρχές του 2015, ο Όμιλος ΟΤΕ προχώρησε στην εμπορική διάθεση και δικτύου 4G+, τεχνολογίας LTE Advanced, διαθέτοντας εμπορικά ταχύτητες έως και 300Mbps.

Αξιοποιώντας τις αυξημένες δυνατότητες του δικτύου κινητής μετά την απόκτηση νέου φάσματος, έκανε διαθέσιμες στους καταναλωτές, πρώτος στην Ελλάδα και από τους πρώτους στην Ευρώπη, ταχύτητες έως και 375 Mbps. Στα τέλη του χρόνου, παρουσίασε ταχύτητες έως και 500 Mbps, πρώτος στην Ελλάδα και από τους πρώτους παγκοσμίως.

Στη σταθερή τηλεφωνία, ο Όμιλος ΟΤΕ, συνέχισε την αντικατάσταση του δικτύου χαλκού με οπτικές ίνες, παρέχοντας πρόσβαση σε ταχύτητες VDSL έως 50 Mbps σε ακόμα περισσότερους καταναλωτές με την πληθυσμιακή κάλυψη να αυξάνεται σε 40%.

Ήδη, συνολικά περίπου 5.000 Καμπίνες είναι διαθέσιμες για VDSL υπηρεσίες με πάνω από 3.000 χιλιόμετρα οπτικών ινών να έχουν εγκατασταθεί από το 2010. Πλέον, πάνω από 1,9 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν πρόσβαση σε ταχύτητες έως 50 Mbps.

Επιπλέον, αυξήθηκε σημαντικά η χωρητικότητα του Εθνικού Δικτύου Κορμού, διασφαλίζοντας την άψογη διαχείριση του συνεχώς αυξανόμενου όγκου κίνησης δεδομένων του Διεθνούς & Εθνικού Internet.

Προοπτικές και στόχοι για το 2016

Ο Όμιλος ΟΤΕ έχει ήδη εξαγγείλει για την επόμενη τετραετία, επενδύσεις ύψους €1,3 δισ. μόνο στην Ελλάδα.

Μέσα στο 2016 ο Όμιλος σκοπεύει να αυξήσει περαιτέρω την πληθυσμιακή κάλυψη 4G/4G+, αλλά και την κάλυψη VDSL. Επίσης, έχει την ετοιμότητα να υλοποιήσει την τεχνολογία Vectoring, μέσω της οποίας μπορεί να προσφέρει ταχύτητες έως 100 Mbps στο σταθερό internet, σε περίπτωση που λάβει την έγκριση της Ρυθμιστικής Αρχής.

Στις επενδύσεις συμπεριλαμβάνεται και o σταδιακός εκσυγχρονισμός του δικτύου με το μετασχηματισμό του σε All IP, σε όλο το εύρος των υποδομών και των υπηρεσιών του Ομίλου.

Ο μετασχηματισμός του δικτύου σε All IP θα εξελιχθεί με ορίζοντα ολοκλήρωσης το τέλος του 2018, με στόχο την παροχή κορυφαίας ποιότητας ΙP τηλεφωνίας και high definition (HD) voice, καθώς και υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας.

Τέλος, εντός του 2016 θα λανσαριστούν υπηρεσίες Υβριδικού Internet (ενοποίηση Σταθερού και Κινητού Internet), μέσω της πρωτοποριακής τεχνολογίας Hybrid Access, την οποία πρώτος ο Όμιλος παρουσίασε στην Ελληνική Αγορά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here