Αρχική Ειδήσεις Βήμα στην πρωτοπορία δίνει ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Mindspace

Βήμα στην πρωτοπορία δίνει ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Mindspace

0

Το Mindspace εγκαινιάζει τον νέο του χώρο στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου και προσκαλεί το ενδιαφερόμενο κοινό στην εκδήλωση παρουσίασής του μεθαύριο Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015, στις 4.30μμ στην αίθουσα τελετών του κτιρίου Διοίκησης ΕΜΠ.

Στόχος του χώρου αυτού είναι να λειτουργήσει ως hackerspace, αποτελώντας σημείο συνάντησης φοιτητών που θέλουν να εργαστούν πάνω στην ιδέα τους δημιουργώντας ένα πρωτότυπο.

Έχοντας ιδρυθεί ως Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός το 2014, η αποστολή του Mindspace είναι να παρουσιάσει την επιχειρηματικότητα ως επιλογή στους φοιτητές και να υποστηρίξει ομάδες φοιτητών που θέλουν να προχωρήσουν την ιδέα τους σε startup.

Τον τελευταίο χρόνο, με τις δράσεις του, το Mindspace στοχεύει στο να δημιουργήσει μία κοινότητα στον ακαδημαϊκό χώρο με ενδιαφέρον στην τεχνολογική επιχειρηματικότητα και να την ενεργοποιήσει προβάλλοντας ως role models φοιτητές που έχουν ξεκινήσει startup.

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Πρύτανης του ΕΜΠ, καθηγητής Ιωάννης Κ. Γκόλιας και θα ακουλουθήσει παρουσίαση του Mindspace από τον Πρόεδρό του κο Δημήτρη Μεσσήνη.

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης θα είναι η κα Μαρίνα Χατσόπουλος, επιχειρηματίας και angel investor. Η Μαρίνα είναι πρόεδρος του Δ.Σ. και επενδυτής της Levitronix Technologies, διευθύντρια της Cynosure Inc. και συμμετέχει στην συμβουλευτική επιτροπή των Nantucket Conference, EGG accelerator και MIT Enterprise Forum Greece.

Το 1994 ίδρυσε την Z Corporation, μία πρωτοπόρο εταιρία τρισδιάστατων εκτυπωτών, η οποία πουλήθηκε το 2005. Έχει επίσης υπάρξει διευθύντρια του GSI Group και της Contex Holding, επενδυτής και διευθύντρια του Tea Forte και επενδυτής και Διευθυντής της Dear Kate. Σήμερα είναι επενδυτής στην Codebender, με έδρα την Ελλάδα. Κατέχει Β.Α. από το Brown και M.S. από το MIT.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης, θα γίνει παρουσίαση του διαγωνισμού MITEF Greece Startup Competition 2016 από τον κο Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Πρόεδρο, MIT Enterprise Forum Greece.

Οι ομιλίες θα ολοκληρωθούν με τις παρουσιάσεις 3 επιτυχημένων startups των οποίων οι ιδρυτές είναι απόφοιτοι του Ε.Μ.Π.: Αλέξανδρος Νικολακάκης – Muse Robotics, Νίκος Αράπκουλες – Heliix και Ζωή Γιαβρή – TomoTECH.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης στην αίθουσα τελετών του ΕΜΠ, θα ακολουθήσει επίσκεψη στο νέο χώρο του Mindspace.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here