Αρχική Ειδήσεις Βασικός πυλώνας για τον «38ο ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ» οι εθελοντές

Βασικός πυλώνας για τον «38ο ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ» οι εθελοντές

0
Διαφήμιση

Καθοριστικός ο ρόλος και η συμβολή των εθελοντών στον 38ο Αγώνα Δρόμου του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015, σε μία καταπράσινη διαδρομή, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Άλσος Ψυχικού (Στρατηγού Καλλάρη & Μαλακάση).

Η συμβολή των εθελοντών στην επιτυχία του Αγώνα θα είναι ουσιαστική και θα συνδράμουν στην ομαλή διεξαγωγή του Αγώνα Δρόμου. Οι εθελοντές θα δώσουν το δικό τους νόημα και χρώμα στη φετινή διοργάνωση του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, με τη συμμετοχή τους να ξεπερνά κάθε προσδοκία σε σχέση με προηγούμενες χρονιές.

Ψυχή του Εθελοντισμού στον 38ο Αγώνα Δρόμου του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού είναι η Πρόεδρος της Επιτροπής Εθελοντισμού κα Άννα Κομνηνού Κούμπα, η οποία σε δηλώσεις της επεσήμανε:

«Εθελοντισμός… μια λέξη με ήχο δυνατό, που ξεκινά από την καρδιά μας για να απαλύνει μία άλλη καρδιά. Δεν έχει ούτε χρονικά όρια, ούτε πεπερασμένους τόπους και τρόπους εφαρμογής, ούτε στοχαστικούς και φιλοσοφικούς ορισμούς.

Καμιά φορά, όταν ακούμε για μια ηρωική πράξη, έχουμε την αίσθηση ότι ο άνθρωπος που την έκανε είναι φτιαγμένος από άλλο υλικό. Όμως μικρός ήρωας μπορεί να είναι ο καθένας από εμάς, που μπορεί να νοιώσει, να δώσει, ακόμα και να σώσει μια ανθρώπινη ζωή.

Η εθελοντική προσφορά είναι έμφυτη αξία και ο ρόλος του Εθελοντή Σαμαρείτη είναι ριζωμένος στη συνείδηση των ανθρώπων που γνωρίζουν ότι το πραγματικό κίνητρο, βρίσκεται στο αίσθημα ικανοποίησης που απορρέει από την προσφορά προς τον συνάνθρωπο. Και θα ήθελα ν’ αναφερθώ, στο εθελοντισμό που εκφράζεται μέσα από τις αθλητικές δραστηριότητες. Άνθρωποι από διαφορετικές ηλικίες και όλα τα κοινωνικά στρώματα συμμετέχουν ένθερμα σε τέτοιες αθλητικές εκδηλώσεις.

Είναι χαρά και τιμή μου που για μία ακόμα φορά διοργανώνουμε, τον 38ο αγώνα δρόμου Φιλοθέης Ψυχικού, την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός που αδιαπραγμάτευτα έχει γίνει διαχρονικός θεσμός».

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε το μεγάλο έργο που επιτελείται για την ενίσχυση της ομάδας των εθελοντών από τις συντονισμένες επαφές της Προέδρου της Επιτροπής Εθελοντισμού κας Άννα Κομνηνού Κούμπα με τα σχολεία του Δήμου, με αποτέλεσμα να συμμετέχουν εθελοντικά στον 38ο Αγώνα Δρόμου τα Λύκεια Ν. Ψυχικού, Π. Ψυχικού και Φιλοθέης, η Ιόνιος Σχολή και το Κολλέγιο Ψυχικού, με συντονιστές τους μαθητές του ΙΒ, Μαρίας Ελένης Κομνηνού και Νίκου Παπαέλληνα.

Στην ομάδα των εθελοντών συμμετέχουν επίσης οι συνεχιστές εθελοντές του 2004, με εκπρόσωπο την πρώτη Ελληνίδα Μαραθωνοδρόμο τη κα Γεωργία Χριστοδούλου, μέλη της Επιτροπής Εθελοντισμού, δημότες κάθε ηλικίας, γυμναστές και εκπρόσωποι συλλόγων και επιτροπών καθώς κ πολλά μέλη της Επιτροπής Νεότητας.

Συνεργαζόμενος φορέας της φετινής διοργάνωσης είναι ο Τομέας Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που εδώ και 84 χρόνια προσφέρει αδιάκοπα εθελοντική, κοινωνική και ανθρωπιστική βοήθεια. Μέρος των εσόδων από τις εγγραφές και τις χορηγίες θα δοθούν σε είδη για την ενίσχυση και στήριξη της ανεκτίμητης υπηρεσίας που παρέχει.

Φόρμα Εγγραφής Εθελοντή: https://docs.google.com/…/1R57hpyC3sS1jiyAg58_QjdR…/viewform

Ο Αγώνας Δρόμου του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού είναι μία από τις παλαιότερες αθλητικές διοργανώσεις δήμων στην Ελλάδα. Ο θεσμοθετημένος αυτός αγώνας, ο οποίος διεξάγεται εδώ και 37 συναπτά έτη, διοργανώνεται από τον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού και τον Οργανισμό Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Πολιτισμού – Αθλητισμού (ΟΚΑΠΑ).

Από φέτος τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και περιλαμβάνει δύο διαδρομές για ενήλικες 5 & 10 χιλιομέτρων, τέσσερις αγώνες για παιδιά (100, 200, 400 και 1.000 μέτρων), περίπατο 5 χιλιομέτρων για ενήλικες και οικογένειες, καθώς και αγώνες για Α.Μ.Ε.Α.

Διαφήμιση