Αρχική Ειδήσεις Το εθελοντικό Δίκτυο Διαβάζω

Το εθελοντικό Δίκτυο Διαβάζω

0
Διαφήμιση

Το εθελοντικό Δίκτυο Διαβάζω για τους Άλλους πραγματοποιεί την 9η Γενική Συνάντηση Εθελοντών του, η οποία θα γίνει το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015, στις 8:00, στο Polis Art Cafe, Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα (στη Στοά του Βιβλίου).

Η συνάντηση έχει στόχο την παρουσίαση του έργου της ομάδας έως σήμερα και τη γνωριμία με τους νέους εθελοντές. Επίσης, καθώς η 5η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, κάθε ομιλητής θα αναφερθεί στο προσωπικό του βίωμα σχετικά με την εθελοντική προσφορά.

Πιο είναι το εθελοντικό Δίκτυο Διαβάζω

Το «Διαβάζω για τους Άλλους» είναι μια εθελοντική ομάδα που στόχο έχει την ανάγνωση βιβλίων σε όσους δεν μπορούν να το κάνουν μόνοι τους. Αν και δημιουργήθηκε εδώ και λιγότερο από ένα χρόνο (τον Ιανουάριο 2015), έχει αναπτύξει πολλές δράσεις τους μήνες που πέρασαν και συνεχίζει ακόμη πιο δυναμικά.

Ενδεικτικά, στις δράσεις του «Διαβάζω για τους Άλλους», συμπεριλαμβάνονται η ηχογράφηση ακουστικών βιβλίων για τυφλούς και η ζωντανή ανάγνωση βιβλίων σε γηροκομεία, νοσοκομεία, ορφανοτροφεία και άλλα ιδρύματα παιδικής προστασίας.

Προς το παρόν, οι δράσεις μας πραγματοποιούνται στην Αθήνα και το Ηράκλειο Κρήτης. Σύντομα όμως σκοπεύουν να ανέβουμν και στη Θεσσαλονίκη, αλλά και να επεκταθούμν και σε άλλες πόλεις της περιφέρειας.

Κίνητρό τους είναι η πεποίθηση ότι η λογοτεχνία πρέπει να είναι ανοιχτή σε όλους: από μικρά παιδάκια και ηλικιωμένους, μέχρι αναλφάβητους, άτομα με προβλήματα όρασης και άτομα με αναπηρίες στα χέρια που δεν μπορούν να κρατήσουν ένα βιβλίο. Για να μπορούν όλοι να ακούνε με τα μάτια των εθελοντών και να διαβάζουν με τη φωνή των εθελοντών…

Διαφήμιση